Yüksekova'da doğum hastası kadın için ekipler seferber oldu

Yüksekova'da doğum hastası kadın için ekipler seferber oldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde doğum hastası kadın, karla mücadele ve sağlık ekiplerinin bir saatlik çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  -  Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde doğum hastası kadın, karla mücadele ve sağlık ekiplerinin bir saatlik çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

haberinfotograflari.gif

İlçeye 15 kilometre mesafede bulunan Bulgurlu (Navdiyan) köyünde doğum sancıları tutan 38 yaşındaki Kayser Aybar, köy yolu kapalı olduğu için hastaneye ulaştırılamayınca yakınları durumu yetkilerle bildirdi.

Haberi alır almaz yola çıkan İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, yaklaşık bir saat süren zorlu çalışmanın ardından köy yolunu açtı.

Yolun ulaşıma açılmasıyla beraber köye gelen 112 sağlık ekipleri doğum sancıları tutan kadına ilk müdahalesini evde yaptıktan sonra hasta kadını, köylülerin de yardımı ile sedye ile ambulansa alınarak Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Baba Ziya Aybar, zorlu çalışmaları nedeniyle bebeğin ismini hastaya köyde ilk müdahalesini yapan sağlık çalışanlarının vermesini istedi.

Bunun üzerine hemşireler Trabzonlu Duygu Demirci ve Hakkarili Zehra Demir yeni yılın ilk bebeğine Berkan ismini koydular.

Baba Aybar, eşi için seferber olan karla mücadele ve sağlık ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.