Yüksekova'da 'Demokratik Özerklik' inşa süreci çalışmaları  başladı

Yüksekova'da 'Demokratik Özerklik' inşa süreci çalışmaları başladı

'Demokratik Özeklik' inşa süreci çalışmaları kapsamında Yüksekova'da aile büyükleri ve kanaat önderleri ile toplantı yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - BDP Yüksekova ilçe örgütü 'Demokratik Özerklik Projesi' kapsamında ilçede bulunan aile büyükleri ve  kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirerek süreç değerlendirmesi ve özerkliğin inşa süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda konuşan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut, "Kürt halkı yarattığı birliktelikle kendini yönetmeye hazır olduğunu göstermiştir. Kürtler, kendi kendini yönetme hakkı gibi, kendi kaderiyle ilgili de karar verme hakkına sahiptir. Bu vesileyle Demokratik özerkliğin inşası sürecinde halkımızın görüş ve önerileri esas alınacaktır" dedi.

Toplantıya katılanlar, ileçede sık sık yaşanan toplumsal olaylar ve kepenk kapatmalar konusunda düşünce ve eleştrilerini aktarıtken, polisin olaylardaki tutumunu da eleştirdiler. İlçenin ekonomik sorunlarına da değinilen toplantıda bir çok katılımcı görüşlerini partili yöneticilerle paylaştı.

daf-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum