Yüksekova'da DBP kongresi gerçekleştirildi

Yüksekova'da DBP kongresi gerçekleştirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Teşkilatı, 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

YÜKSEKOVA - Yüksekova DBP İlçe Başkanlığı, 3. Olagan Konresi'ni Avaşin Kültür Merkezi'nde yaptı. Düzenlenen kongreye Hakkari HDP milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Hakkari HDP İl-ilçe belediye Eşbaşkanları, DBP ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, Yüksekova Ticaret Odası başkanı Salih Özdemir ve kanaat önderleri katıldı. Kongrede ilçe teşkilatının yeni yönetimi belirlendi.

i-1-20151222202856.jpg

Kongrede konuşan HDP'li Zeydan, önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, "Bu süreçte bize reva  gördükleri zulüm, zorluk zahmetin üzerinden gelmesini bildik. Bizlere neler çektirmediler ki, başımıza ne getirmediler ki, alın işte Cizre’de Silopi’de Nusaybin’de Yüksekova’da görüyoruz. Biz kendimize sahip çıkacağız, onlar bizim halkımızın varlığını kabul edecekler" dedi.

Zeydan'ın ardından konuşan HDP'li Akdoğan ise, "Kobani’de belki şehir yerle bir oldu ama bizim büyük irademizi kırmadılar. Aynı siyaset bugün Türkiye’de Kürtler üzerinde oynanıyor" ifadelerini kullandı.

i-2-841.jpg

Konuşmaların ardından DBP İlçe Eşbaşkanı ve yönetimi belirlendi.

DBP Yüksekova Eşbaşkanlığa Rüstem Demir ve Ruken Sakar seçildi. Eş Başkanların üye listeleri ise şöyle:

ASİL ÜYELER; Ercan Sevmez, Halime Süre, Perihan Tarakçı, Turgut Atak, Aydın Er, M.Emin Seven ve  Enver Bellier

YEDEK ÜYELER; Lütfi Buldan, Alaattin Dara, M. Salih Akyol, Tahir Şen, Tahsin Aykat ve Çağan Çapraz

i-3-391.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.