Yüksekova'da çığ tehlikesi nedeniyle aylardır kapalı olan köy yolu açıldı

Yüksekova'da çığ tehlikesi nedeniyle aylardır kapalı olan köy yolu açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine yaklaşık 2 aydır kapalı olan Kandilli köyünün yolu İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi ekipleri tarafından saatler süren çalışmaların ardından açıldı.

İlçeye yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kandilli köyünün yolu çığ tehlikesi nedeniyle yaklaşık 2 aydır açılamıyordu. Söz konusu yolun açılması için önceki gün İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi tarafından çalışma başlatıldı.

15 hane olan köyde kış mevsiminde 120 kişi kaldığı bildirildi. Hayvancılıkla uğraştıkları için köylerini çığ tehlikesine rağmen boşaltmayan köy sakinleri uzun süreden sonra yollarının açılmış olmasının sevincini yaşadı.

KÖY YOLU ÇIĞ BÖLGESİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN AÇILAMIYOR

Köy sakinlerinden Cahit Daşdelen köy yolarının güzergah problemi olduğunu belirterek, "Köyümüzün yıllardır devam eden yol sorunu var. Mevcut yol hem dar hem de çığ inen bir güzergahta olduğu için her yıl geç açılıyor. Sorun köy oylu ile ilgili. Yıllardır bu şekilde kış aylarında köyümüzde mahsur kalıyoruz. Öğrencilerimiz yatılı olarak ilçe ve beldedeki okullarda okuyorlar. Hastalarımız olduğu zaman kızakla indirmek zorunda kalıyoruz. Köyde hayvancılık yapıyoruz. Sağ olsun ekipler bugün çalışma başlatıp yolumuzu açtılar, kendilerine köy sakinleri olarak teşekkür ediyoruz. Umarım köyümüzün söz konusu sorunu bu yıl içerisinde çözülür ve düzenli olarak açılabilecek bir güzergahta güzel bir yolumuz olur" dedi. 

Öte yandan köy yolunun açılması çalışmalarına katılan Büyükçiftlik Jandarma Karakolu'na görevli askerler köy yolu açıldıktan sonra köydeki çocuklara hediyeler dağıttı.

1-20170118143046.jpg10-020.jpg4-296.jpgdsc_2917.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.