Yüksekova'da çatışmalardan zarar gören su hatları onarılıyor

Yüksekova'da çatışmalardan zarar gören su hatları onarılıyor

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, çatışmalardan dolayı zarar gören su hatları belediye ekipleri tarafından onarılıyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağının 78 günün rdından kısmen kaldırıldığı Yüksekova'da, çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde su sıkıntısı yaşanıyor.

Su isale hatlarının çatışmalardan dolayı zarar görmesi nedeniyle birçok mahalleye su verilemezken, vatandaşların su ihtiyacı mahallelerde dolaşan itfaiye araçları ile giderilmeye çalışılıyor.

Yaşanan sıkıntının tamamen giderilmesi için harekete geçen Yüksekova Belediyesi ekipleri, su isale hatlarının onarım çalışmalarına başladı.

i-1-20160614111042.jpg

İki ayrı ekip ile çalışan Belediye Su İşleri Müdürlüğü, Dize mahallesi ile Güngör Mahallesi 23 Nisan Caddesi'nde çalışmalarının büyük bir kısmını tamamlayarak Kışla Mahallesi'ne geçti.

Orman Mahallesi ve Şemdinli Yolu Caddesi üzerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçenin tüm kesimlerine tekrar su ulaştırmayı hedefliyor.

i-2-979.jpg

Çalışmalarla ilgili bilgi veren ekip sorumlusu Ayhan Tekin, yurttaşların daha fazla su sıkıntısı çekmemesi için tüm imkanlarını seferber etiklerini belirterek, iki ayrı ekip ile mesai gözetmeksizin çalıştıklarını ve çalışmalar tamamlanıncaya kadar hafta sonları dahil olmak üzere aralıksız çalışacaklarını belirtti.

i-3-462.jpgi-4-190.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.