Yüksekova'da çatışmalar yeniden başladı

Yüksekova'da çatışmalar yeniden başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde üçüncü haftasını geride bırakan sokağa çıkma yasağı devam ederken, dün gece yaşanan sessizliğin ardından sabah saatlerinde çatışmalar yeniden başladı.

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova’da hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması gerekçesi ile 13 Mart’ta ilan edilen ve üçüncü haftasını geride bırakan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Önceki akşamlara göre nispeten sakin bir gecenin yaşandığı ilçede sabah saatlerinden itibaren şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı. İlçenin Dize, Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Cumhuriyet ve Güngör Mahallelerinden zaman zaman şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

Top atışları nedeniyle ilçede yüzlerce ev ve işyerinin tahrip olduğu belirtiliyor. 

İlçe kırsalında günün ilk ışıkları ile birlikte başlayan hava hareketliliği devam ederken, helikopterlerden ilçe çevresinde bulunan bazı hakim tepelere özel harekat timlerinin indirildiği öğrenildi.

Cumhuriyet mahallesinde bulunan bazı sivillerin mahalleden alınarak Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'ne yerleştirildi.

Yasağın kapsamının Vezirli Köyü ve Çimenli Mezrasını kapsayacak şekilde genişletilmesinin ardından kırsalda başlatılan operasyonlar ilçe merkezine yakın köylerde endişeye yol açıyor.

Haber merkezimize ulaşan bazı köy sakinleri evlerinden çıkmalarına izin verilmediğini belirterek köylerin üzerindeki baskının kaldırılmasını istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.