Yüksekova'da Çalımlı (Dizberan) mezrası sakinleri seçimi boykot etti

Yüksekova ilçesinin Dilektaş köyünün Çalımlı (Dizberan) mezrasında yaşayan vatandaşlar, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmadı.

Yüksekova ilçesine bağlı Dilektaşı köyünün Çalımlı (Dizberan) mezrasında ikamet eden vatandaşlar, kendilerine yeteri kadar hizmet yapılmadığını belirterek seçimi boykot edeceklerini açıklamıştı.

whatsapp-image-2024-03-31-at-14-21-09-6.jpeg

Mezra sakinleri sandık başına gitmedi

Mezra sakinleri dediğini yaptı. 500 nüfuslu ve 137 seçmeni bulunan mezrada, 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gidilmedi. Okul önünde toplanan vatandaşlar, seçimi boykot etti.

whatsapp-image-2024-03-31-at-14-21-09-7.jpeg

Eğitim, iletişim, sağlık ve daha birçok alandaki hizmetten mahrum kaldıklarını belirten mezra sakini Adem Kahraman, “Köyümüze hizmet yapılmadı. Sebep şu, Dilektaşı'na bağlıyız, oylar orda çok biz azınlığız muhtarlığı alamıyoruz bu yüzden de hizmet alamıyoruz” dedi

“Köyü boşaltmak zorunda kalacağız”

Bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirten Kahraman, “Şartlarımız yerine getirilmezse mecburen köyü boşaltmak zorunda kalacağız. Bizi buraya bağlayan bir şey kalmadı, altyapımız yok” diye aktardı.

Mezra haklı, koşullar düzelene kadar oy kullanmayacak

Adem Kahraman son olarak şunları aktardı;

“Hizmet yapılmadığı sürece bundan sonraki seçimlere gitmeyeceğiz, oylarımızı kullanmayacağız. Ne muhtarlara ne il encümenlerine kullanmayacağız.

“Cumhuriyetin yüzüncü yıl ayıbıdır”

Devlet bizi görmüyor. Azınlığız, çoğunluğa göre biz muhtar olamıyoruz. Bu cumhuriyetin yüzüncü yıl ayıbıdır. Mevcut hükümet özellikle eğitime önem veriyor. Biz neden mahrumuz bu haktan? “

whatsapp-image-2024-03-31-at-14-21-09-5.jpeg

Şartların yerine getirilmesini isteyen vatandaşlar son olarak mağdur olduklarını vurgulayarak, mezralarının köy statüsüne ulaşmasını talep etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.