Yüksekova'da boşaltılan mahallelerde evlere baskın

Yüksekova'da boşaltılan mahallelerde evlere baskın

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'da özel hareketçılar tarafından Esenyurt ve Esentepe Mahallelerinde evlere baskın düzenleniyor.

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçede önceki gün cami hoparlörlerinden Esenyurt ve Esentepe Mahallesi'nde bulunan sivillerin evlerini boşaltmasına yönelik yapılan anonsların ardından, bugün sözkonusu mahalllere baskın düzenlendi.

Özel harekatçıların mahallede bulunan evlerin kapılarını kırdığı ve evlerde arama-tarama faaliyetinde bulunduğu belirtildi.

i-1-20160416135703.jpg

Ev baskınları sürerken, İpekyolu Caddesi üzerinde mahallelerin karşısında bulunan kimi noktalara tanklar konuşlandırıldı.

İlçede yasak devam ederken, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, dün kendisi ile görüşen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'a ilçede operasyonların 'yüzde doksan civarında tamamlandığı' söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.