Yüksekova'da besicilerin kış hazırlığı başladı

Yüksekova'da besicilerin kış hazırlığı başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besiciler kış hazırlıklarına başladı.  

Kış mevsiminin uzun ve sert yaşandığı ilçede, hayvan yetiştiricileri, kavurucu sıcağın altında kış için hazırlık yapıyor.

Besiciler, hayvanlarının kışlık yiyeceği için büyük zahmetle biçtikleri otları, bir süre kurumaya bıraktıktan sonra bağ şekline getirerek, ahırlara yakın yerde istifliyor.

Besici Taner Ercan yaptığı açıklamada, Yüksekova'da kış mevsiminin 6 aya yakın sürdüğünü, bu kapsamda hazırlıklara şimdiden başladıklarını söyledi.

Hayvanların kışlık yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yazın 1,5 ay bu iş için çalıştıklarını anlatan Ercan, "Beşatlı köyünde oturuyorum. İlk önce tırpanla biçtiğimiz otları şimdi toplayıp köye götürüyoruz. Bu çalışmaları yapmazsak hayvanlar kış mevsiminde aç kalır. 15 gün boyunca biçtik 2-3 gündür topluyoruz. Şuana kadar 3 bin bağ ot topladık. Kış için bize yeter. Hayvancılıktan başka yapacağımız bir iş yok. Bu sene havalar erken ısınmadığı için verim iyi değildi" dedi.

Besicilerden Fehmi Akış da ot taşıma işlemi yaptıklarını anlatarak, "Bu sıcakta böyle çalışmak insanı yoruyor. Emek isteyen birşey. Her sene aynı çalışmayı yapıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz." dedi.

yuksekova,-besiciler-ot-toplama.JPG

yuksekova,-ot-toplama.JPG

yuksekova,-ot-toplama-001.JPG

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.