Yüksekova’da bazı aileler bayramı çadırda karşıladı

Yüksekova’da bazı aileler bayramı çadırda karşıladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hendek ve barikat operasyonu sırasında evleri yıkılan bazı aileler bayramı çadırda karşıladı.

ERKAN ÇARRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

13 Mart’ta ilan edilen ve 30 Mayıs’ta kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında yıkılan evlerinin önüne kurdukları çadırlarda kalan vatandaşlar buruk bir bayram yaşıyor.

haberingoruntuleri.gif

Kurdukları derme çatma çadırlarda kalan ve evlerinin zarar tespiti için gerekli süreci takip eden vatandaşlar içerisinde bulundukları olumsuzluğa rağmen bayramı kutluyor.

Evleri yıkıldığı için bazı ailelerin şuan çadırda yaşadığını belirten Şevket Turgay isimli vatandaş, “Halimizi görüyorsunuz. Bayramı çadırda geçiriyoruz. Halimiz ortada, mağduruz. Bayramlaşmaya gelen vatadanşları, komuşuları imkanlarımız dahilinde ağırlıyoruz. Eskiden bayramları evimizde, bahçemizde ailemizle beraber karşılardık. Şimdi hepimiz dağılmış durumdayız” dedi.

Zaman zaman gıda yardımı aldıklarını belirten Turgay, “İlçede kiralar 400 ile 700 arasında değişiyor. İş güç olmadığı için kiralık eve çıkamıyoruz” dedi.

cdr3.jpgcdr4.jpgcdr5.jpgcdr6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.