Yüksekova'da Aile Sağlık Merkezi'nde hırsızlık: 10 bin kişinin bilgileri çalındı

Yüksekova'da Aile Sağlık Merkezi'nde hırsızlık: 10 bin kişinin bilgileri çalındı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Aile Sağlık Merkezi’ne giren hırsızlar, yaklaşık 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarı alarak kaçtı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Alınan bilgilere göre, Yüksekova'nın Dize Mahallesi'nde gün gece arka kapıdan 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne giren hırsızlar, 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarı alarak kaçtı. Sabah sağlık merkezine gelen görevli personel, bilgisayarların çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Bilgisayarların çalınmasından dolayı sağlık merkezine gelen bazı hastaların işlemleri yapılamadı.

i-1-20160301140946.jpg

Gazetecilere açıklama yapan Aile Hekimi Hasan Yavuz, sabah sağlık merkezine gelirken bilgisayarların olmadığını fark ettiklerini söyledi.

İki bilgisayarda 10 bine yakın hastanın bilgisinin olduğunu belirten Yavuz, “Bilgisayarlar çalındığı için hasta aşılarını ve takiplerin yapamıyoruz. Gelen bazı hastaları geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Hastalarımızın tüm bilgileri o bilgisayarlarda kayıtlıydı. Böyle olunca da hastalarımızın durumuyla ilgili sağlıklı bir işlem yapamıyoruz" dedi.

i-4-175.jpg

Kayıtlı bilgileri bilgileri tekrar toparlamak için uzun bir zaman dilimine ihtiyaç duyduklarını belirten Yavuz, "Hastalarımız bu süre zarfında mağduriyet yaşayacak. Bu yüzden bilgisayarları alanlar bize geri getirsinler. İhtiyaçları varsa biz yardımcı oluruz. Rica ediyoruz bilgisayarlarımızı geri getirsinler” diye konuştu.

i-2-900.jpg

Vatandaşlardan Turgut adlı vatandaş da çocuğunu aşısı olduğu için sağlık merkezine getirdiklerini fakat bilgisayarların çalınmasından dolayı gerekli işlemleri yapamadıklarını ve sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

İlçede, 14 Aralık 2015'te de bir sağlık merkezinden 20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayar çalınmış ve gösterilen çabalar sonucu üç gün aradan sonra bilgisayarlar tekrar sağlık merkezine teslim edilmişti.

i-3-425.jpgi-5-074.jpgi-6-030.jpgi-7-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum