Yüksekova'da açık havada resim kursu

Yüksekova'da açık havada resim kursu

Yüksekova'da açık havada verilen resim kursu vatandaşların da ilgisini çekiyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan resim kursu devam ederken, kurs eğitmeni Ümit Bartın daha verimli olmak ve farklılık yaratmak için zaman zaman açık havada ders veriyor.

Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Hükümet Konağı karşısındaki orta refüjdeki yeşil alanda kursiyerleri ile beraber çalışan Bartın, resim meraklısı öğrencilerini özel yetenek sınavlarına hazırlıyor. Misafir öğrencilerin de katılabildiği kursları vatandaşlar da ilgiyle izliyor.

-1-155.jpgKursla ilgili açıklama yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümit Bartın, ilçede yasağın kaldırılmasının ardından halkın travma yaşadığını ve bunu atlatmak için de sanat etkinliklerinin önemli olduğunu vurguladı.

Bartın, herkesin elini taşın altına bırakmasının gerektiğini belirterek, "Biz bu gençlere resim kursu ve sanat eğitimi veriyoruz. Arkamızda iyi bir gelecek bırakacağımıza inanıyoruz. Çünkü sanatla uğraşan insanın kalbi yumuşar ve rahatlar. Özellikle üniversiteye yönelik çalışmalar üzerinde duruyoruz.  Bu öğrencileri özel çalıştırıyoruz. Hobi olarak gelen arkadaşlarımıza da yardımcı oluyoruz" sözlerini kullandı.

-2-078.jpgAçık havada devam eden çalışmaların vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendiğini ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini kaydeden Bartın, "İnsanların sanat gibi şeylere dahil olması, özellikle gençlerimizin sanat dallarıyla uğraşması bizi çok mutlu ediyor. Var olan bazı zorlukları da daha iyi aşacağız inşallah. Dış mekan çalışmasında halkın ilgi göstermesi arkadaşlarımıza ayrı bir motivasyon sağlıyor. Kurstaki öğrenci sayımız da artıyor. Öğrencileri zaman zaman çarşı merkezine getiriyoruz. İnsanları bu yola teşvik etmek, sanata çağırmak bu etkinlikleri yapıyoruz. İnsanlar gördüğü zaman bu işe merak salıyor."

Kursiyerler de kurstan memnun olduklarını dile getirerek, özel yetenek sınavını dört gözle beklediklerini söyledi.

-3-037.jpg-4-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.