Yüksekova’da 8 Mart şenliği

Yüksekova’da 8 Mart şenliği

Yüksekova’da kadınlar 8 Mart şenliğinde bir araya geldi. Şenlikte konuşan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Biz kadınlar özgür olana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe binası salonuna “Jin jîyan azadi”, “Ji jinen girtîra azadî” pankartları asıldı. Kutlamaya HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile birlikte yüzlerce kadın katıldı.

‘ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ELE ALMADAN DURMAYACAĞIZ’

Programda yapılan Sinevizyon gösterimi ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven şu ana kadar verdikleri mücadelelerin hiç birinin boşa gitmediğini belirterek, "Cezaevinde bulunan siyasetçi arkadaşlarımız ve belediye eş başkanlarımız tüm tutuklu bulunan kadın arkadaşlarımıza buradan selam yoluyoruz. Her 8 Mart’ta kadınlar alanlara çıkıyor ve erkekler ‘Ne istiyorsunuz’ diye soruyorlar. Biz kadınlar eşitlik için mücadele ediyoruz. Biz özgürlüğümüzü ele almadan durmayacağız ve alanlarda olacağız. Sadece bir kadın özgür olacaksa biz sadece o kadın için mücadele edeceğiz.”

Yüzlerce kadının DAİŞ çetelelerinin elinde pazarlandığını söyleyen Güven, “Cezaevlerinde yüzlerce tutsak kadın, erkek, genç var. Bizi cezaevine atarak susturmaya çalışıyorlar. Bundan kaynaklı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sakine Cansız’ın ‘Yaşamı hep kavgaydı’ evet doğru söylüyor biz ailenin içinde hep bir kavganın içindeyiz. Kadınlar ev içinde yaşadığı eşitsizliğe ve zulme karşı boyun eğerse erkek rahatlıkla baskı uygulayacaktır. Oysaki bizler evin her işi yapan, çocukları büyüten anneyiz. Kadınların evde erkek tarafından olan sömürüsünü fark eden Kürt Lideri Abdullah Öcalan biz kadınlara iletmek istediği felsefeyi bizler esas aldık. Ve özgürlüğün tadını aldık” dedi.

‘SAVAŞTA ÖLENLERİN HEPSİ FAKİR AİLE ÇOCUKLARIDIR’

Yüksekova halkının yıllardır alanlarda mücadele ettiğini dile getiren Güven, Valiliğin 8 Mart etkinliğinin düğün salonunda kutlanmasına izin verilmemesini eleştirerek, “Türkiye’de kötü günlerden geçtiğini, bizler de biliyoruz. Suriye topraklarında ne işiniz var? Gelin topraklarınıza dönün. Fakat gittiler DAİŞ’in çetelerine destek verdiler. Birçok asker yaşamını yitirdi. Bu askerlerde bu halkın çocuklarıdır. Zenginlerin zaten çocukları gitmiyor bu gidenlerin hepsi fakir ailelerin çocukları. Bundan kaynaklı bu kirli politikalardan geri dönün. Bize izin verilmediği için bizler ilçe binamızda etkinlik düzenledik. Kimsenin gücü Kürt halkına yetmeyecek. Sonuna kadar halkımıza partimize davamıza sahip çıkacağız. Gever halkı yıllarca Newrozlarda kendisini kanıtlamış bir halktır. Tüm Dünyanın 8 Mart Dünya Kadınların gününü kutluyorum” diye konuştu.

Kadınlar, Koma Havin grubunun verdiği konserle halaylar çekerek şenliği sonlandırdı. 

690x450nc-hkr-04-03-2020-hakkari-8-mart-kutlamasi2.jpeg

690x450nc-hkr-04-03-2020-hakkari-8-mart-kutlamasi2.jpg

690x450nc-hkr-04-03-2020-hakkari-8-mart-kutlamasi1.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum