Yüksekova’da ‘4 Kasım’ protestosu

Yüksekova’da ‘4 Kasım’ protestosu

4 Kasım 2016’da HDP’ye yapılan gözaltı operasyonları, Yüksekova HDP İlçe örgütünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Basın açıklaması yapan HDP Hakkâri milletvekili Dr. Sait Dede, bu operasyonları yerel seçimlerde boşa çıkartacaklarını söyledi

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik 4 Kasım 2016 tarihinde yapılan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın gözaltına alınması ile sonuçlanan operasyonlar, yıl dönümünde protesto ediliyor.

Gözaltı operasyonları, Yüksekova HDP İlçe Binasında bir araya gelen HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait Dede ve parti yöneticileri tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Açıklama yapan HDP Hakkâri milletvekili Dr. Sait Dede, yapılan gözaltı operasyonlarına alışık olduklarını belirterek, “Siyasi soykırım operasyonları ve hukuk dışı uygulamalarla demokratik siyasetin önünü kapatılmaya çalışıldığı bu dönemde parti olarak bunların boşa çıkartılma mücadelesi vermekteyiz. Sizlerin de bildiği gibi 4 Kasım 2016’da Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekillerimiz İdris Baluken ve Çağlar Demirel olmak üzere 11 milletvekilimiz gece yarısı siyasi bir operasyonla gözaltına alındılar. Bu geçen iki sene zarfında 16 vekilimiz rehin alındı. Bunlardan 9’u halen cezaevlerinde rehin tutulmaktadır. Bizler aslında bu operasyonlara alışkınız. 2009 KCK operasyonlarında da bunları gördük. 1994 DEP milletvekillerinin yaka paça meclisten dışarı çıkarılmasında da gördük. Yalnız halkımız her operasyondan sonra daha güçlenerek, daha direnerek bunları boşa çıkarmayı başardı” dedi.

‘5000 yöneticimiz, 12 bin partilimiz gözaltına alındı’

Önümüzdeki mart ayında yapılan yerel seçimlere de değinen Dede, “Sizlerin de bildiği gibi 7 Haziranda partimiz tüm Türkiye halklarına umut olmaya başlamıştır. Bu sürçten sonra 23 Temmuz’da çözüm süreci bitirilerek bir savaş süreci başlatıldı. Daha sonra 28 Temmuz’da Erdoğan’ın dokunulmazlıkların kaldırılması gerek demesinden sonra bu operasyonlar hızla devam etti. Bu süreçte yaklaşık 5000 yöneticimiz, 12 bin partilimiz gözaltına alındı. Bizler bu operasyonların bir işe yarayamayacağını 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye tekrar gösterdik. Bu süreçte de önümüzdeki yerel seçimlere daha güçlü hazırlanarak, daha fazla örgütlenerek bu operasyonları boşa çıkartmayı biliyor ve halkımıza güveniyoruz. Bu vesileyle 4 Kasım’da yapılan siyasi operasyonları protesto ediyoruz” sözlerini kaydetti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.