Yüksekova'da 1 binbaşı tutuklandı

Yüksekova'da 1 binbaşı tutuklandı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Erkan Doğanca tutuklandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 15 Temmuz darbe girişinini ardından Türkiye genelinde başlatılan gözaltı operasyonları ve tutuklamalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre darbe girişiminin ardından Yüksekova'da başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Erkan Doğanca emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye çıkarılan Binbaşı Doğanca, "Anayasa'yı ihlal" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Yüksekova'da  3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur ve Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Sezgin de aynı gerekçe ile tutuklanmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.