Yüksekova ve Şemdinli’deki KPSS adayları açıklama bekliyor

Yüksekova ve Şemdinli’deki KPSS adayları açıklama bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı Yüksekova ve Şemdinli’den Hakkari merkeze gitmesi gereken KPSS adaylarını endişelendiriyor.

Yüksekova’da 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kaldırılacağı söylenen ancak henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı sokağa çıkma yasağının kalkma tarihindeki belirsizlik hafta sonu Van ve Hakkari’de KPSS sınavına girmesi gereken adayları endişelendiriyor.

Şemdinli, Yüksekova ilçeleri ile Derecik, Esendere beldeleri ve bağlı köylerinde oturan KPSS adaylarının henüz bir açıklama yapılmadığı için sokağa çıkma yasağının sürmesi halinde Şemdinli Kaymakamlığı veya askeri birliklerden izin almaları gerekiyor.

Yüksekova Haber ile iletişime geçerek bu uygulamaya tepki gösteren KPSS adayları, il ve ilçe yöneticilerinin sınava bir iki gün kalmasına rağmen halen hiçbir açıklama yapmadıklarını belirterek, “Aylardır çalıştığımız sınava motive olmamız gerekirken hangi yönetici sosyal medya hesabından lütfedip hangi açıklamayı yapacak diye bekliyoruz. Girebileceğimiz en yakın 2 sınav merkezi var. Her biri 100-200 kilometre ötede. Bu sınav merkezlerine bir veya iki gün önceden gitmemiz gerekiyor. Normalde bugün gitmemiz gerekiyor ancak 19 Mayıs resmi tatili nedeniyle izin alamıyoruz. Akıl veren, açıklama yapan da yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir açıklama yapılmış olsaydı biz de ona göre hazırlığımızı yapardık" dediler.

Şemdinli'de oturan bazı KPSS adayları, yolcu minibüslerinin kendilerine KPSS'ye girecek yolcularının isim listesini hazırlayıp Şemdinli Kaymakamlığına dilekçe ile verdikten sonra Yüksekova şehir merkezinden geçeceklerini söylediklerini belirttiler.

Derecik beldesi ile Şemdinli ve Yüksekova'nın Dağlıca bölgesi ve Esendere beldesinde oturan KPSS adayları ise henüz bir fikir sahibi değil. 

KPSS adayları yetkililerden acil bir açıklama bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.