Yüksekova ve Cizre'nin il olması: Torba Yasa komisyondan geçti

Yüksekova ve Cizre'nin il olması: Torba Yasa komisyondan geçti

Hakkari ve Şırnak'ı il olmaktan çıkaran, Yüksekova ve Cizre'yi il yapan torba tasarı, komisyondan geçti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek Yüksekova ve Cizre il yapılması ile vakıf üniversitelerine" ilişkin düzenlemeleri de içeren Torba Yasa tasarısı kabul edildi. 

Tasarı, defin ruhsatını mevtanın muayenesinden sonra belediye tabiplerinin yanı sıra toplum sağlığı merkezi tabipleri ve aile hekimlerinin de verebilmesine imkan veriyor. Söz konusu ruhsatın nasıl ve kimler tarafından verileceğini ise Türkiye Halk Sağlığı Kurumu belirleyecek.

Tasarıya göre, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve il özel idareleri dahil mahalli idareler ve diğer kamu tüzel kişilerine ait taşınmazlar, kaynak veya irtifak hakları Bakanlar Kurulu kararıyla hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığı'na tahsis edilecek. Taşınmazın bedeli, tescil işleminden itibaren 60 gün içinde valiliklerce tespit edilecek. Bedele ilişkin itirazlar Danıştay'a yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.