Yüksekova ve Cizre il oluyor!

Yüksekova ve Cizre il oluyor!

Başbakan Davutoğlu Şırnak’ın Cizre’ye, Hakkari’nin ise Yüksekova’ya taşınması yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra’ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Davutoğlu Cizre ve Yüksekova'nın il merkezi olması yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

Star'dan Halime Kökçe'nin haberine göre, Davutoğlu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Sur’da tarihi doku niteliği taşımayan, virane şeklindeki yapılar tasfiye edilip o tarihi dokuya uygun yapılar söz konusu olacak. Evlerin oturulacak hali kalmamış, evden eve duvarları kırarak geçişler yapmışlar. Bunları da tasfiye edip oranın insanca yaşanır hale gelmesi sağlanacak. İdari bazı tasarruflarımız olabilir. Cizre’nin ve Yüksekova’nın il merkezi haline dönüşmesi gibi. Dokuları buna çok uygun. Şırnak’ta Cizre’nin Hakkari’de Yüksekova’nın durumu uygun. Bu anlamda Yüksekova havaalanı ve şehrin yayılması da dahil olmak üzere bunları da çalışıyoruz, idari yapı itibariyle. İl merkezinin değişmesi. Şırnak çok dar bir konumda. Halbuki Cizre çok geniş bir alan. Hakkari’nin genişlemesi zor, Yüksekova genişliyor fakat il yapılanmasına dönüşmediği için de bir güvenlik ya da hizmet alt yapısı olmuyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.