Yüksekova Ticaret Odası Başkanı: Yüksekova il olmayı hak eden bir ilçe

Yüksekova Ticaret Odası Başkanı: Yüksekova il olmayı hak eden bir ilçe

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova'nın il olmayı hak eden bir ilçe olduğunu söyledi.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen TOBB 73. Olağan Genel Kurulu'na katılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ilçeye dönüşünde Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel kurulda, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." sözlerini hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: "Yüksekova her yönüyle il olmayı hak eden bir ilçemizdir. Coğrafyasıyla, sınır kapılarıyla, konumu itibarıyla çoktan il olmayı hak etmişti. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da bu açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı'mıza minnetlerimizi arz ederim. Çok güzel bir duygu. Yıllardır beklenti içerisinde olduğumuz bir hadisedir. Herkese hayırlı olsun."

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da Yüksekova'nın il olmasının herkese fayda sağlayacağını belirterek, "Yüksekova'nın sosyal siyasal iktisadi ve ekonomik açıdan il olma statüsü çok önemli. Hakkari ve Yüksekova tartışması çok anlamsız. Bugüne kadar yürek yüreğe nasıl çalıştıysak bu saatten sonra da öyle devam etmeliyiz" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum