Yüksekova: Soma'nın acısı acımızdır

Yüksekova: Soma'nın acısı acımızdır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yüksekova ilçe örgütü tarafından Soma'da yaşanan Meden faciası ile ilgili yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlendi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Oslo oteli önünde bir araya gelen ve aralarında Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı, İl Genel Meclisi Eş Başkanı Gülizar İliş, İl Genel Meclisi Eş Başkan Vekili Sibel Çapraz, Üyeler Samet Tekin, Mürsel Özdil, Ayhan Polat, Büyükçiftlik Beledisyesi Eş Başkanı Rüştü Zeydan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, İHD Yüksekova Temsilcisi Muhyettin Önal, BDP Esendere Beldesi Başkanı Tahsin Kaya ve DİVES, KESK, DİSK, MEYA-DER, Kurdi-Der, Barış Anneleri, Cilo Gever Kültür Merkezi, Mavi Umut Derneği temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. "Dün Gever bugün Soma", "Katliamların hesabını soracağız", "Gever Soma Katliamı birdir, hesabını soracağız", "Emê bi tekoşînê zimanê xwe bistînin" yazılı pankatlar taşıyan kitle Eski cezaevi kavşağından tekrar Oslo oteli önüne basın açıklaması için tekrar bir araya geldi.

h6-002.jpg

İŞ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ İHMAL EDİLDİ

BDP İlçe Başkanı Fikret Turgut, Soma'daki maden faciası ile ortaya çıkan tablo karşısında AKP'nin utanması gerektiğini belirterek, "İş güvenliği ve denetimi aşırı kar ve yeşil sermayenin büyümesi adına ihmal edilmiştir. Türkiye'de esas olan iş güvenliği değil daha az maliyetli üretim yapmaktır. Sadece işçiler ucuza çalıştırılmıyor, hiçbir iş güvencesi alınmayarak azami kârla en kısa sürede en fazla zenginliğe ulaşmak hedefleniyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "bunlar olağan şeyler" sözlerine değinen Turgut, "Başbakan'ın bu söylemi bile başlı başına bir insanlık cinayeti ve katliamdır. Böyle bir vicdan ve zihniyet olabilir mi?" dedi.

"SOMA'NIN ACISI ACIMIZDIR"

Soma'da yaşananın bir iş kazası değil faili belli bir cinayet olduğunu belirten Turgut şöyle devam etti: "Gever halkı ve BDP partisi olarak Soma halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Her şartta bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan duyuruyoruz. Soma'nın acısı acımızdır. Yaşananlardan büyük üzüntü duyuyoruz. Olayın takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz. Bu iş cinayetinde payı ve rolü olan herkesi esefle kınıyoruz"

Yapılan açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Oturma eylemi sırasında "katliamlara sesszi kalmayacağız" şeklinde sloganlar atılırken oturma eyleminin ardından kitle sessizce dağıldı.

o1-001.jpgh2-005.jpgh3-003.jpgh5-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum