Yüksekova şehir merkezinde trafik düzenlemesi

Yüksekova şehir merkezinde trafik düzenlemesi

Yüksekova Belediyesi, ilçenin şehir merkezinde trafik ve park sorununa çözüm getirme kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda Belediye Trafik Komisyonu çalışmalara başladı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Yüksekova Belediyesi, ilçenin Cengiz Topel Caddesi’nde yıllardır yaşanan park ve işporta sorununa çözüm getirilmesi için kolları sıvadı. Şehir merkezinde ara sokakların trafik düzeni ile ilgili çalışmalara başlayan Belediye Trafik Komisyonu sokaklara ve caddeye trafik levhaları astı.

TRAFİK SORUNU

Yaptıkları çalışmalarla ilgili Trafik Komisyonu adına açıklama yapan Abdulkerim Akdoğan, halkın desteğiyle var olan sorunları çözümü için çalışmalara başladıklarını söyledi. Şehir merkezindeki caddeye trafik levhaları astıklarını belirten Akdoğan, “İlçemizin şehir merkezinde gerek halkımızın gerekse belediyemizin tasvip etmediği bir düzen ve görüntü var. Şehir merkezindeki enkaz görünümünü ortadan kaldırmak için halkımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

tr3.jpg

TAKSİ VE YOLCU SERVİSLERİ

Şehir merkezinde 8 taksi durağı bulunduğunu belirten Akdoğan, “Taksi durakları için depolama sistemi getiriyoruz. Taksi duraklarında sadece 2 araç bekleyebilecek. Diğerleri taksi duraklarına ait depo veya parklarda bekleyecek. Köylerden gelen minibüsler için bir garaj oluşturacağız. Köy servisleri köylerden aldıkları yolcuları bu garajda indirecek ve şehir merkezine giremeyecek. Yine mahalle servisleri için düzenlemelerimiz olacak” dedi.

PARK SORUNU

İlçedeki park sorununu çözmek için eski şehir stadı arazisini kiraladıklarını belirten Akdoğan, “Orada vatandaşlarımıza oto park hizmeti sunacağız. Cengiz Topel Caddesi’ndeki araç parkları ücretli olacak. Gelişi güzel parkları önleyeceğiz. Tabi bütün bunları yaparken yurttaşlarımızın duyarlılığına ve desteğine ihtiyacımız olacak” dedi.

tr4-001.jpg

İŞPORTA SORUNU

İşporta sorununa da değinen Akdoğan, “Şehir merkezindeki kaldırımlarda bulunan işportacılarla görüşüp onları eski zabıta dediğimiz yere taşıyacağız. Onlarla bir görüşme yaptık, onlar da olumlu yaklaşıyor. Bir kez daha görüşüp sorunu kalıcı olarak çözmeyi planlıyoruz. İşportacı yurttaşlarımızın bizlere yardımcı olmaları lazım. Yüksekova halkı şehir merkezindeki görüntüden rahatsız. Bu rahatsızlığı onların da görüp bizlere yardımcı olmaları gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum