Yüksekova polisi eylemcilere böyle küfür etti

Yüksekova polisi eylemcilere böyle küfür etti

Lice'de askerin açtığı ateş sonucu 2 yurttaşın yaşamını yitirmesini protesto eden eylemcilere polisin müdahalesi ile başlayan olaylar sırasında polisin eylemcilere araç megafonundan küfür ettiği anlar amatör kamera tarafından kayıt altına alındı.

YÜKSEKOVA HABER - ÖZEL

YÜKSEKOVA - Dün akşam saatlerinde başlayan ve birçok mahallede devam eden olaylar sırasında polisin çok sayıda gaz bombası kullanması sonucu şehrin her yeri gazla kaplanırken, Yeşildere Mahallesi’nde eylemcilere gaz ve tazyikli suyla müdahale eden polis araç megafonundan eylemcilere “Gelin a…. K… o… ç…..ları” diye küfür etti.O anlar amatör kamera tarafından kayıt altına alındı.

haberingoruntuleri.gif

'POLİS, ARAÇLARIN MEGAFONUNDAN EYLEMCİLERE KÜFÜR ETTİ'

Yeşildere mahallesinde olaylar devam ederken, Zeki Yılmaz'ın evine gaz bombası isabet etti. Evin mutfağının penceresinden giren gaz fişeği perdeleri yakarken, o sırada evde bulunan iki çocuk mahallelilerin müdahalesi ile evden çıkarıldı.

kufuric.jpg

Ebeveynleri evde olmadığı sırada yaşanan olaydan yara almadan kurtulan çocuklar mahalleli tarafından ebeveynlerine kavuşturulurken, polis mahallenin her yerine gaz atarak, eylemcilere küfür etti. Kayıt altına alınan o anlarda polis eylemcilere iki sefer üst üste küfür ederken, o sırada kayıtta olan amatör kameraları fark etmedi. Polis, eylemcilere küfür ettiği anların kaydedildiğini anladığında ise kameranın bulunduğu eve gaz bombası atıyor. Atılan gaz bombası kayıtta bulunanların bulunduğu evin alt katında bir pencereye isabet ediyor.

kufuric1.jpg

ESENTEPE VE YENİ MAHALLE GAZA GÖMÜLDÜ

Olayların yoğun olarak devam ettiği Esentepe Mahallesi'nin İsmet Alkan Anadolu Lisesi'nin bulunduğu mevkisinde, polisin kullandığı gaz bombaları mahallenin üzerinde bulut gibi birikirken, Sefer Çakçı isimli yurttaşın evinin pencere camları polisin attığı gaz bombaları ile kırıldı. Kırılan camlardan evine sızan gaz bombaları yüzünden evini terk etmek zorunda kalan Çakçı, her eylemde bu durumla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Polisin kullandığı gaz bombaları, birçok yurttaşın fenalık geçirmesine neden olurken, yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı. Esentepe, Yeşildere, Yeni Mahalle, Esenyurt mahallelerinde sokaklar boş kalırken, yurttaşlar polise tepki gösterdi. 

Bazı yurttaşlar polisin çok fazla gaz bombası kullandığını belirtirken, mahalleli polisin kullandığı gazın sadece çevrede ikamet edenleri etkilediğini söyledi. 

kufuric3.jpg

kufuric4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum