Yüksekova: Öğretmenler köy sakinleriyle dağlardan kızakla ot taşıyor

Yüksekova: Öğretmenler köy sakinleriyle dağlardan kızakla ot taşıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde görevli öğretmenler boş zamanlarını köy sakinleriyle ot taşıyarak ve öğrencilerle kızak kayarak geçiriyor.

YÜKSEKOVA HABER - İlçeye 45 kilometre mesafedeki Yeşiltaş (Şitazin) köyünde bulunan Yeşiltaş İlköğretim Okulu'nda görevli 9 öğretmen kış şartları nedeniyle hafta sonları da köyde kalmak zorunda kalıyor. 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Köy sakinlerinin yazın dağlarda istifledikleri otları kızakla köylerine getirmelerine yardımcı olan öğretmenler öğrencileriyle beraber karın keyfini çıkarıyor. Öğrencilerle plastik bidonlar ve tahta kızaklarla kayan öğretmenler öğrencilerinin ve köy sakinlerinin gönlünde taht kurdular. Öğrencileri için her türlü fedakarlığı yapan öğretmenler örnek bir davranış sergiliyor. 

Hafta içinde öğrencilerin sağlıklı ve düzenli bir eğitim görmeleri için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini belirten öğretmenler derslerden arta kalan zamanları da yine öğrencileri ve köy sakinleriyle geçirdiklerini söylediler.

Köy sakinleri de okullarında görevli öğretmenlerden memnun olduklarını belirterek öğretmenlere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.