Yüksekova-İran sınırında zorlu karla mücadele çalışması

Yüksekova-İran sınırında zorlu karla mücadele çalışması

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bağlı İran sınırında bulunan Onbaşılar köyü ve bağlı 8 mezranın kardan kapalı yolunun açılması için karla mücadele çalışmaları sürüyor.

YÜKSEKOVA HABER

İran sınırında bulunan ve ilçeye yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Onbaşılar köyünün kardan ve yer yer inen çığdan kapalı olan yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

y1-255.jpg

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri söz konusu köy yolunun yarısından fazlasını temizledi.

Ekipler, yolun birçok noktasından inen ve kalınlığı yaklaşık 4 metreyi bulan kar yığını nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yolun tamamının açılması için gece gündüz vardiyalı çalışan ekiplerin iş makineleri karın çok olmasından dolayı adeta kardan kayboldu.

Çalışmaları yerinde takip eden Hakkari İl Genel Meclis üyesi Samet Tekin, görünen köyün kılavuz istemediğini belirterek, kar kalınlığının çokluğuna dikkat çekti.

Yollara çok sayıda çığ düştüğünü belirten Tekin, “Ekipler kaç günden beridir çalışıyor fakat çığlar nedeniyle yollar tam açılamadı. Ulaşımı sağlamamız gereke köyler var. Söz konusu köylerde hastalar da oluyor. Aracın yüksekliği 4 metre kadardır. Bu aracın boyunu da aşan kar var. Bazı yerlerde kar kalınlığı 5 metreye kadar çıkıyor. Bu karla mücadele etmek zorlu bir iş. Bizim tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda. İmkânlarımızı zorlayarak çalışıyoruz. Halkımızın sıkıntılarını da anlıyoruz. Ekipler gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Basın yoluyla halka hangi şartlarda çalıştığımızı sunuyorsunuz bunun için siz basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

Onbaşılar köyü sakinlerinden M.Salih Aslan ise, çalışmaların yapıldığı köyde oturduğunu ve köylerinin sınırın sıfır noktasında olduğunu söyledi. Çığ nedeniyle yolun kapalı olduğunu dile getiren Aslan, “Ekipler çığların indiği yerde çalışma yapıyor. Yolda daha büyük çığlar var. Şuan çalışmanın yapıldığı çığ en küçüğüdür 4 metre kadardır. İlerde boyu 6-7 metreye kadar ulaşan çığlar var. Bu nedenle çalışmalar zorlaşıyor” diye konuştu.

y2-203.jpg

y3-124.jpg

y4-070.jpg

y6-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.