Yüksekova ile dayanışmayı büyütme çağrısı

Yüksekova ile dayanışmayı büyütme çağrısı

İnşa çalışmalarının devam ettiği Yüksekova'da, geri dönüşlerle birlikte su, battaniye, sünger ve temel gıda malzemelerine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Belediye Meclis Üyesi Nejat Doğan, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA - İnşa çalışmalarının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, dayanışmanın kesintisiz sürmesi çağrısında bulunuldu. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yüksekova Belediyesi’nin, yasağın ilk kalktığı günden beri çalışmalarını sürdürdüğü kentte, geri dönüşlerin hızlanmasıyla birlikte, battaniye, sünger ve temel gıda malzemesine daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlandı.

'En çok suya ihtiyaç duyuluyo'

Dicle Haber Ajansı'na konuşan ve şuana kadar 20 bin aile ile bire bir iletişime geçtiklerini belirten Belediye Meclis Üyesi Nejat Doğan, dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu. Kürt halkının el ele vererek bu zorlu günleri de atlatacağını ifade eden Doğan, ”Şu dönemde en çok ihtiyaç duyulan şeylerde biri su. Yine kadın ihtiyaçları, çocuk ihtiyaçları ve temel gıda malzemeleri lazım.” dedi.

‘Acil battaniye ve sünger lazım’

Mahallelerde battaniye ve sünger dağıtımlarının devam ettiğini belirten Doğan, ”Barınma yönlü mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor ama bu süreçte acil olarak battaniye ve sünger lazım bizlere. Sürekli gelişler devam ediyor, bu yönlü de battaniye ve süngere ihtiyaç duyulmakta. Çünkü burada evlerde sağlam bir şey bırakılmadığı için en çok da sünger ve battaniye ihtiyacı doğuyor” diyerek, dayanışma çağrısını yineledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.