Yüksekova Havalimanı: Uçaklar inemiyor, ILS cihazı 3 yıldır depoda bekliyor

Yüksekova'da günlerdir sis nedeniyle uçaklar iniş yapamıyor. Sisli havada inebilmesini sağlayan sistem Havalimanının deposunda bekliyor. Yurttaşlar mağdur edilirken yetkililer topu birbirine atıyor.

Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’nda uçakların olumsuz hava koşullarında seferlerine sorunsuz devam edebilmesi için gerekli olan Aletli İniş Sisteminin (Instrument Landing System, kısaca: ILS) kurulması için gerekli olan arsanın temin edilememesinden dolayı depoda bekliyor.

DHMİ kamuşlatırma bedelini yatırmayınca dava düştü

Sistemin kurulması için yaklaşık 100 bin metre kare arsaya ihtiyaç duyuluyor. DHMİ tarafıdan, Asliye Hukuk Mahkemesince belirlenen kamulaştırma bedellerini yatırılmaması sonucu açılan kamulaştırma davaları düştü. 2015 yılında hizmete açılan havalimanında daha sonraki yıllarda ILS cihazının altyapısı için döşenen 100’lerce metre boru ise yer altında çürüyor.

Her yıl kış aylarında hava koşulları nedeniyle ilçeye günlerce uçak inemiyor. Önümüzdeki aylarda da birçok seferin iptal olması bekleniyor.

Yüksekova'da hizmet veren turizm acenteleri ise sorunun çözümü konusunda herkesi sağduyuya davet ederken, bu sorunun Yüksekova'ya zarar verdiğine dikkat çekiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum