Yüksekova havaalanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor

Yüksekova havaalanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor

Havaalanı Üstyapı Proje Müdürü Süleyman Özbay, üst yapı inşaatında fazla bir işlerin kalmadığını belirterek üst yapıda inşaat çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını belirtti.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan havaalanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

İlçeye 5 kilometre mesafedeki havaalanı inşaatında birçok koldan başlatılan çalışmaların, bu sene tamamlanması planlanıyor.

Hem üstt yapıda hem de alt yapıda çalışmaların yoğunlaştırıldığı havaalanı inşaattın büyük bir bölümü tamamlandı.

Pist dolgu işlerinin yapıldığı üst yapıda önümüzdeki günlerde beton kaplama işlerinin başlaması bekleniyor.

2-186.jpg

Üst yapıda ise inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.

Havaalanı Üstyapı Proje Müdürü Süleyman Özbay ise üst yapı inşaatında fazla bir işlerin kalmadığını söyledi.

Binaların dış cephesinin tamamlandığını belirten Özbay, şunları dile getirdi:

"Sadece ufak tefek işlerimiz kaldı. İçeride de çalışmalar devam ediyor. Bina içlerinde hemen hemen bütün montaj işleri tamamlandı. Dokuz binada asma tavan ve boya işleri kaldı. Sadece terminal binasında iş yoğunluğu kaldı. Bu binada işler titiz yürütülüyor. Onun dışında saha ve çevre düzenlemesi işlerimiz kalıyor. Ona da önümüzdeki hafta başlıyoruz. Buradaki işlerimizi de iki ayda bitiririz. Havaalanı üst yapı şantiyesindeki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. Çalışmaları ağustos sonunda tamamlayacağız."

Özbay, havaalanıyla bölgede ticaret hacminin iki kat artacağını, turizmin gelişeceğini ve bölgenin çehresinin değişeceğini sözlerine ekledi.

1-303.jpg

3-120.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum