Yüksekova halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısı

Yüksekova halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısı

Sokağa çıkma yasağının 41 gündür sürdüğü Yüksekova'dan göç etmek zorunda kalan ailelerle dayanışmayı büyütme çağrısı yapan DBP İl Eşbaşkan Yardımcısı Metin Kutaz, "Kürt halkını bu şekilde susturacaklarını zannedenler bir kez daha yanılacaklar" dedi.

HDP ve DBP Van il örgütleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Fegiyê Teyran Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, KJA, DBP ve HDP Van il eşbaşkanları ve yurttaşlar katıldı. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberie göre, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Metin Kutaz, Cizre, Sur, Derik, Silopi, Nusaybin ve son olarak Yüksekova'da insanlık tarihinin en büyük savaş suçları işlendiğini belirterek, "Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız öldürülüyor, evlerimiz yakılıyor, yıkılıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bunu da gönderdikleri televizyoncularla film çeker gibi tüm dünyaya ilan ediyorlar. Savaşın bir ahlakı ve sınırı vardı onu de en son Gever'de toprağa gömdüler" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini hatırlatan Kutaz, şöyle devam etti: "Gever 41 gündür tanklarla, toplarla dövülüyor, on binlerce insanımız zorla göçe tabi tutuldu. Kapıları bombalarla havaya uçuruyorlar, bunu büyük bir zevkle yapıyorlar ve sonra kendi sosyal medya hesaplarından duyuruyorlar."

i-1-20160422160327.jpg

'Tarihte olduğu gibi bir kez daha yanılacaklar'

Kürtlerin en insani hak taleplerinin şiddetle bastırılmaya çalışıldığını belirten Kutaz, "Kürt halkını bu şekilde susturacaklarını zannedenler tarihte olduğu gibi bir kez daha yanılacaklar" dedi.

Van halkına da çağrıda bulunan Kutaz, "Onurlu Gever halkımızın yanındayız. Gever halkımız yaşadığı tüm sıkıntıları bizlere, belediyelerimize ve Rojava derneğine aktarabilir" diyerek, zorla göçertilen ailelerle dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi. 

Açıklama alkış ve zılgıtlarla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.