Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Sarı: Esnaf daha fazla mağdur edilmemeli

Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Sarı: Esnaf daha fazla mağdur edilmemeli

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, ilçe esnafının talepleri ve sorunlarıyla ilgili Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile görüştü.

YÜKSEKOVA HABER - Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sırasında iş yerleri zarar gören esnafın tazminatlarının ödenmesiyle ilgili başlatılan çalışma sürüyor. Hakkari'deki komisyon tarafından dosyaları sonuçlanan esnaflar tek tek aranarak bilgilendiriliyor. Bazı iş yeri sahipleri çıkan rakamların uğradıkları zararı karşılamadığını belirterek dosyalarının tekrar değerlendirilmesini istiyor.

Sarı: Yeni Kurulacak Komisyonda yer almak istiyoruz

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Hakkari Esnaf Odaları Başkanı İrfan Sarı ilçe esnafının şikayetleri ve talepleri ile ilgili Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile makamında görüştü. Görüşme sonrası Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan Sarı, "Çıkan rakamlarla ilgili birçok esnaf bize gelip rahatsızlıklarını dile getiriyor. Bazı iş yeri sahipleri çıkan tazminat mikarına itiraz ediyor. Bu itirazların değerlendileceği komiyona Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yer almak istiyoruz. Odamızın bu talebini Kaymakam Beye ilettim" dedi.

Kayıt dışı iş yerleri

Büyük zarara uğrayan bazı esnaflara komik rakamlar çıktığını belirten Sarı, "Çıkan bazı komik rakamları örnekleriyle kendilerine anlattım. Kayıt dışı olan esnafa herhangi bir tazminat çıkmadığı yönünde bir bilgi var. Bu konuyla ilgili sorunun çözümüne dair öneride bulundum. Bilirkişi marifetiyle kayıt dışı esnafın zararlarının tazminin sağlanabileceğini ilettim" dedi.

İtirazlar değerlendirilecek, esnaf daha fazla mağdur edilmemeli

Sarı sulhnameyi imzalayan esnafa ödemelerinin en kısa sürede ödenmesinin planlandığını belirterek, "Yine düşük çıkan zarar ziyanlar itiraz üzerine yeniden değerlendirilecek. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bu sürecin takipçisi olacağız. İlçe esnafı zaten zarar görmüştü şimdi zararının karşılanmadığı her gün bu mağduriyeti katlanıyor. Biran önce esnafın zararları karşılanarak esnafa nefes aldırılmadır. Bu anlamda biz de girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Esnafımız daha fazla mağdur edilmemeli." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum