Yüksekova çarşı merkezi kardan temizlendi

Yüksekova çarşı merkezi kardan temizlendi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, çarşı merkezi ve ara sokaklarda biriken karlar belediye ekipleri tarafından temizlendi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Havaların eksi 29 dereceye kadar düştüğü ilçede çarşı merkezi, cadde ve sokaklarda biriken kar ve buzu temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yüksekova Belediye ekiplerinin geceli gündüzlü yürüttüğü çalışmaların ardından çarşı merkezi ve ara sokaklar kardan temizlendi. Ekipler biriken tonlarca kar yığınlarını kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkarttılar.

haberinfotograflari.gif 
Bazı köy yollarının halen ulaşıma kapalı olduğu ilçede esnaf ve sürücüler çarşı merkezinde biriken karların temizlenmesine çok sevindiklerini belirttiler.

Ekiplerin, son günlerde yürüttüğü kar temizleme çalışmalarına dün akşam, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı, BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, BDP PM üyesi Abidin Eniş, BDP İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, Yüksekova Belediye meclis üyeleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Çalışmalar sırasında Milletvekili Adil Kurt da eline kürek alarak kar temizleme çalışmaları yapan ekiplere destek verdi. Kurt daha sonra çalışmalara katılan tüm ekiplere tatlı ikram ederek hepsine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

haberingoruntuleri.gif

 '40 TEKNİK PERSONELLE GÜNDE 18 SAAT MESAİ YAPILIYOR'

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, Hakkâri ve ilçelerinde bir doğa felaketinin yaşandığını belirterek, “Birçok ev dolaştık ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretler sırasında yaşlılarımızla muhabbet ettik. Yaşlılarımızın da Hakkâri ve ilçelerinde son 20 yılda en fazla karın bu sene yağdığını söylediler. Belediye ekiplerinin 9 günlük aralıksız devam eden çalışmaları da durumu özetler nitelliktedir. 40 teknik personelle günde 18 saat mesai yapılıyor. Arkadaşlarımız büyük bir fedakârlık örneği sergiliyor. Tüm imkânlar seferber edilmiş durumda. Yüksekova’daki Cadde ve sokakların kısmen kar altında olduğunu görüyoruz. 40 iş makinesiyle günde 18 saat çalışan ekipler, 30 bin metre küpe tekabül eden karları kamyonlara yükleyip şehir dışına çıkarttı. 9 gün içinde yapılan çalışmanın maliyeti 420 bin TL civarındadır. Bu süre zarfında 945 ton yakıt sarf edilmiş. Bu durum Hakkâri ve diğer ilçeleri içinde geçerlidir. Yapılan bütün çalışmalar sadece belediyelerin imkânlarıyla yapılmıştır” dedi.

'BELEDİYELERE HERHANGİ BİR YARDIM YAPILMADI'

Belediyeye sedece 1 greyder, 1 kazıcı ve ilk günkü çalışmalara katılmak üzere 2 kamyon desteğinde bulunulduğunu kaydeden Kurt, "Bunun dışında herhangi bir yardım yapılmadı. Halen birçok köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Devlet yetkililerine yardım konusunda taleplerimizi bildirdik. Yağışın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen halen bir yardım yapılmamış. Hakkâri Valiliği'nin karla ilgili yaptığı bir açıklama var. “Kar rahmettir şükretmek gerekiyor” denilmişti. Biz de şükretmesini biliyoruz. Sayın valinin demek istediği herhalde şudur; “Mayıs ayını beklerseniz karlar erir zaten. Kar yağmıştır yapacak bir şey yok.” Biz devletten kendilerine ilettiğimiz taleplere karşılık vermeleri bekliyoruz. İnsanlarımız dükkânlarını açamıyor, alış veriş yapamıyor. Hastalar zamanında hastaneye ulaştırılma konusunda sıkıntı yaşıyor. Sürekli tedavi görmesi gereken vatandaşlar tedavi göremiyor. Yüksekova’ya geçmiş olsun demekten başka bir söz bulamıyorum. Bu akşamki çalışmalar sabaha kadar devam edecek. Çalışmalara katılan personel ve onlara destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Şunu da belirmek isterim ki, şu an belediyenin temizlediği bu alan belediyenin görev sahası değil, devletin görev sahasıdır” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum