Yüksekova Belediyesi'nde HDP'li meclis üyeleri toplantıya alınmadı

Yüksekova Belediyesi'nde HDP'li meclis üyeleri toplantıya alınmadı

Meclit Toplantısına katılmak için gittikleri belediye binasına alınmayan Yüksekova Belediyesi’nin HDP’li Meclis üyeleri basın açıklaması yaptı.

Yüksekova Belediyesi’nin HDP’li meclis üyeleri meclis toplantısına katılmak üzere belediye binasına giderken içeri alınmadı. Yazılı dilekçelerini belediyenin dış kapısına gelen Yazı İşleri Müdürü’ne teslim eden meclis üyeleri daha sonra konuyla ilgili açıklama yapmak üzere HDP İlçe Başkanlığı binasına geçti.

Yüksekova HDP İlçe Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP PM Üyesi Abdullah İdiğ, Yüksekova İlçe Eşbaşkanları Abdulkerim Akdoğan, Şadiye Kırmızıgül, HDP Yüksekova ve Esendere Belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Grup Eşsözcüsü Av. Şoreş Diri trafından yapılan açıklamada 15 Ekim 2019 tarihinde Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sari’nin gözaltına alınarak tutuklandıkları hatırlatılarak, “Ve alelacele 18 Ekim’de belediyemiz kayyım adı altında gasp edilmişti. Bütün bunlar yetmemiş olacak ki, %67 gibi ezici bir farkla seçimleri kazanan eşbaşkanlarımız, Yüksekova’dan yüzlerce kilometre uzaktaki Elazığ’a sürgün edilmişti. Ve 2 aydır tek başlarına hücrede tutulmaya devam ediliyorlar. Bu bile tek başına kayyımcı politikaların arkasına sığınanların geçirdiği meşruiyet krizine delâlettir. Bununla birlikte, kayyımın atanmasıyla beraber belediye meclisinin tasarlanarak ve planlanarak işlevsiz bir hâle getirilmesi söz konusu olmuştur. Benzer şekilde 3 aydır Yüksekova Belediye Meclisi toplanmamıştır, toplanmasına izin verilmemiştir. Atanan 3-5 memurla kentimizle alakalı bütün kararlar alınmakta ve Yüksekova’nın kaderine bu şekilde ipotek konulmaktadır. Tıpkı daha önce yaptıkları gibi; kısa bir zaman içinde belediyemizi 680 milyon lira gibi bir borç batağına batırıp, sonra da gitmeyi düşünenlerle karşı karşıyayız. Bu Nedenle kayyımcılık nasıl ki bir darbe biçimiyse, onurlu Gever halkının analarının ak sütü gibi helâl olan oylarıyla seçilen belediye meclisini yok saymak da siyasal bir darbe refleksidir” denildi.

Yüksekova Belediyesi’nin seçilmiş meclis üyeleri olarak seçilmiş belediye eşbaşkanlarının yanında olduklarını belirten Diri, “Onların atanmış memurlara kurban edilmesine asla izin vermeyeceğimizi tarih huzurunda boynumuzun borcu olduğunu söylemek isteriz. Yıllardır bütün baskı ve saldırı politikalarına rağmen dimdik ayakta durmayı başaran geleneğin hâlâ sağlam, diri ve ayakta olduğunu onurlu Yüksekova halkına duyurmak isteriz. Son çağrımız da seçilmişlerimizi hakim ve savcıları birer sopa olarak kullanıp, onları siyasi operasyonlarında kullanan ve bizleri hedef alan iktidaradır; bir an önce bu hukuksuzluğa son verin ve seçilmişlerimizi derhal serbest bırakın. Seçilmiş belediye meclis üyelerine yönelik yaptığınız ambargodan derhal vazgeçin. Son olarak; Kayyım politikası; demokrasi, hukuk ve insanlık ayıbıdır. Bu politikaya tevessül edenler ve çıkarları için bu ayıba ortak olanlar küçük rant çevreleri asla unutmamalıdır ki; önce hukuk önünde, sonra da tarih önünde mahcup ve mahkûm olacaklardır. Bunun unutulmamasını istiyoruz! Ve not düşüyoruz” dedi.

hd2-007.jpg

hd3-008.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.