Yüksekova: Babaları ölen, anneleri cezaevinde olan 3 kardeşin yaşam mücadelesi!

Yüksekova: Babaları ölen, anneleri cezaevinde olan 3 kardeşin yaşam mücadelesi!

Yüksekova'da babalarını yaklaşık 40 gün önce kaybeden, anneleri ise cezaevinde olan 3 kardeşin yaşam mücadelesi yürek burkuyor.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçenin Esenyurt Mahallesi'nde yaşayan K. K (17), D. K (15) ve R.K (12) kardeşlerin anneleri Sera Koyu (48), 2 yıl önce bir suçtan cezaevine girdi. Çocuklar hasta olan babaları Kazım Koyu ile birlikte yaşamaya başladı. Ancak çocuklar 40 gün önce de kanser hastası olan babalarını kaybetti. Annesiz ve babasız zor günler geçirmeye başlayan çocukların yardımına Mahalle Muhtarı Selim Genç koştu.

Kapalı cezaevinden, Sivas Açık Cezaevi'ne geçen ve kocasının ölümünden dolayı izinli olarak evine gelen Sera Koyu, çocuklarının ortada kaldığını belirterek, yardım istedi.

k1-166.jpg

Kardeşlerine bakmaya çalışan lise 2'nci sınıf öğrencisi K.K, annesiz ve babasız yaşamanın zor olduğunu belirterek, "Kız kardeşim R.K 5'inci sınıfa, erkek kardeşim D.K ise lise 1'e gidiyor. Babamızı da kaybettikten sonra çaresiz kaldık. Bize mahallemizin muhtarı bakıyor. Onların evinde yaşıyoruz. İzinli olarak yanımıza gelen annem yine cezaevine gidecek. Babamız da vefat ettikten sonra tutunacak dalımız kalmadı. Annemizin serbest bırakmasını istiyoruz" dedi.

Yüksekova SHM'den aileye destek

Aile ilgili açıklama yapan Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi, "Aileye Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi tarafından inceleme yapılmış olup sosyal ve ekonomik destek ile desteklenip psikososyal destek de verilmeye başlanmıştır. Ancak Adalet Bakanlığının devreye girip annenin cezasının ev hapsine çevrilmesini talep ediyoruz" dedi.

k2-145.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum