Yüksekova: Alkan ailesi zor günler geçiriyor

Yüksekova: Alkan ailesi zor günler geçiriyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yıkık evlerinde yaşam mücadelesi veren Alkan ailesi zor günler geçiriyor.

YÜKSEKOVA HABER - İlçenin Eski Kışla mahallesinde ikamet eden Alkan ailesinin yardımsever vatandaşların desteğine ihtiyacı var. Sokağa çıkma yasağı sırasında ağır hasar gören evlerinin bir odasını onararak yerleşen Alkan ailesi zor günler geçiriyor.

Olaylarda yıkılan evlerinin bir odasını ve salonun da yarısına bir duvar örerek yerleştiklerini belirten 56 yaşındaki KOAH hastası baba Tahir Alkan, "Evimiz eskiden 3 oda bir salondu. Şimdi görüyorsunuz bu halde. Ben hastayım. 2 yıldır bu haldeyim. Maddi durumumuz da sıfırdır. Hayırsever vatandaşların sayesinde idare ediyoruz. Kaymakamlığın verdiği 1 ton kömür vardı onu yakıyoruz, yeter mi bilmiyorum. Benim bir kızım, bir oğlumun da rahatsızlığı var. Eşim de kaç kez ameliyat oldu. Sürekli kullandığım ilaçlar var. Ayda bir kez Van'a kontrollere gidiyorum" dedi.

'Orasını devlet düşünsün, başka bir ülkeden gelmemişiz'

"Kışın ortasında bu tek odalı evde nasıl dayanacaksınız?" sorusuna Alkan, "Orasını devlet düşünsün. Bu devletin vatandaşıyız, biz başka bir ülkeden gelmemişiz. Devlete bir zararımız dokunmamış. Devletin bize sahip çıkması lazım" diye cevap veriyor.

alkanailesi4-001.jpg

'Çocuklarım hasta halleriyle Adana'ya çalışmaya gitti'

Anne Şahmiran Alkan ise eşinin rahatsızlığı nedeniyle aldıkları rapora rağmen ilaçlar için kendilerinden para alındığını iddia ederek, "Çatışmalar nedeniyle evlerimizi bırakıp gitmiştik. Döndüğümüzde yakılıp yıkılmıştı. 4 çocuğum var. Birine askerde psikolojisi bozulduğu için 'elverişli değil' raporu verildi. Bir kızımın vücudunda sürekli kisler oluşuyor. O hastalıklarıyla mecburen Adana'ya işçilik yapmaya gittiler. Bir oğlum evli o da Adana'ya çalışmaya gitti ama eşi yanımızda kalıyor. Eşim eskiden inşaatlarda çalışıp bize bakıyordu. 2 yıldır hastalığı nedeniyle çalışamıyor. 2-3 defa yoğun bakımda yatırıldı. Ayda bir kez Van'a kontrole götürmemiz gerekiyor. Bir rapor verdiler, maaş bağlayacağız dediler halen bir şey yok. 2 gece önce çok rahatsızlandı ne ambulans isteyebildim ne de taksi isteyebildim. Elleri, ayakları şişiyor. Bazen burnu kanıyor. Çok çaresiz bir durumdayız" dedi.

alkanailesi5-001.jpg

'Önce kan dursun, sonra gelip halimizi görsünler'

Anne Şahmiran, "Acil ihtiyaçlarınız nedir, ne istiyorsunuz?" sorumuza şu cevabı veriyor:

"Öncelikle Alemlerin Rabbinden akan kanı, kardeş kavgasını durdurmasını istiyorum. Bir çözüm olsun istiyoruz. Birlik beraberlik istiyoruz ki biz fakir fukara da geçimimizi sağlayabilelim. Evet mağduriyetimiz var. Ne tursil var ne sabun var, ne de çamaşır makinamız var. Ne buzdolabımız, ne de bir fırınımız var. Yataklarımız bize yetecek kadar var çok şükür. Elimdeki 3 hastama bakabilmem için evimin onarılmasını isterim. İş imkanları olsun, çocuklarım ben ve eşimin yanı başında olsun isterim. Adana'da işçilik yapan çocuklarım günde 3-4 kez arayıp babalarının durumunu soruyorlar. Önce kanı durdurmalarını sonra da gelip halimizi görmelerini istiyoruz."

Aile iletişim numarası: 0 5442154048

alkanailesi6-001.jpg

alkanailesi3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum