Yüksekova: 2 kız kardeş yıkılan evlerinin enkazında hatıra aradı

Yüksekova: 2 kız kardeş yıkılan evlerinin enkazında hatıra aradı

Yüksekova'da evleri yıkılan vatandaşlar ufak da olsa bir hatıra bulabilmek için son kez beton yığınları arasında dolaşıyor. Evleri yıkılan üniversiteli Çiftçi kardeşler evlerinin enkazından 1 kitap ve 2 fotoğraf dışında bir şey bulamadı.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen ve 30 Mayıs'ta kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında evleri yıkılan 5 nüfuslu Çiftçi ailesinin İzmit ve Bursa'da İngilizce öğretmenliği okuyan üniversiteli kızları Handan ve Melek, yıkılan evlerinde vefat eden anneleri ve kız kardeşlerine ait hatıralar aradı.

haberin-goruntuleri---yuksekova-haber-com-tr.png

GERİYE 2 FOTOĞRAF VE 1 KİTAP KALDI

9 yıl önce Yüksekova'da suya kapılarak hayatını kaybeden anneleri Devlet Çiftçi ve ablaları Canan Çiftçi'ye ait bir hatıra bulma umuduyla geldikleri enkazda başka aile fertlerine ait 2 fotoğraf, vefat eden kardeşlerine ait bir kitap dışında bir şey bulamayan Melek ve Handan büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.

handan3.jpg

'ACIM DAHA DA KATLANDI'

İzmit'te üniversite okuduğunu belirten Handan, "Yasak süresince eğitimimi sürdürmek üzere İzmit'te idim. 1 hafta önce ilçeye döndüm ama evimizin enkazını görme cesaretini henüz yeni bulabildim. Babamın akrabalarına ait 2 fotoğraf bulduk. Annemle ablamı kaybetmiştim 9 yıl önce. Onlara ait bazı hatıralar vardı. Onları bulma umuduyla geldik ama 1 kitap dışında onlara ait bir hatıra bulamadık. O yüzden acım daha da katlandı. Evimiz bu binanın birinci katındaydı o nedenle her şey en altta kalmış" dedi.

handan5.jpg

'ÇOCUKLUĞUMU ELİMDEN ALDILAR RESMEN'

En çok ellerinde annesi ve ablasına ait hiçbir şey kalmamış olmamasına üzüldüğünü belirten Handan Çiftçi, "Maddiyat bir şekilde hallolur da maneviyat yok, bir şey kalmadı. İlkokul ikinci sınıftan beri bu yerde yaşıyordum. Okuduğum okul, gittiğim dershane hiç bir şey kalmamış. Buralarda oyun oynuyordum, yok hiçbir iz kalmamış. Yitirdik her şeyi, yıktılar yok ettiler. Çocukluğumu elimden aldılar resmen" dedi.

handan6.jpg

'İNSAN ÜZÜLÜYOR, GEREK YOKTU BU KADARINA'

Bursa Uludağ'da okuyan Melek Çiftçi ise, "Enkazda geriye kalmış olabilecek bir anı bir hatıra arıyoruz. Vefat eden ablama ait bir kitap bulabildim. Manevi açıdan rahatlattı bizi biraz. İlk mahalleye girdiğimiz zaman eğitim gördüğüm okulun yıkıldığını gördüm. İnsan üzülüyor. Gerek yoktu bu kadarına. Kendime ait bir şey bulamadım" dedi.

handan4.jpghandan7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.