Yüksekdağ: Zulmünüzden korkmuyoruz

Yüksekdağ: Zulmünüzden korkmuyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız. Zulmünüz artsın, daha da artsın sizin zulmünüzden korkmuyoruz” dedi.

Kongreya Jinên Azad (KJA) Van bileşenleri, “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” şiarıyla Sanat Sokağı’nda kadın buluşması gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Urfa Milletvekilli Dilek Öcalan, HDP Van Milletvekilli Bedia Özgökçe Ertan, KJA Sözcüsü Ayla Akat, HDP, DBP il ve ilçe eşbaşkanları, belediye eşbaşkanlarnın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadının katıldığı buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin geri püskürtülmediğini, aksine 15 Temmuz’dan sonra başlatılan yeni sürecin kadın iradesini hedeflediğini söyledi. 

DBP’li belediyelere atanan kayyıma değinen Yüksekdağ, kadınların seçilmiş iradesinin kayyımlarla gasp edildiğini söyleyerek, “Yeni müdahale sürecinin başladığının hepimiz çok iyi biliyoruz. Kadınların seçilmiş temsilcileri kayyım ataması adı altında görevden alındı. Bunlar buradaki doğruluğa haklılığa bağlılığın önüne geçebilecekler mi? Buranın güneşini karartabilecekler mi? Asla” dedi.

‘Zulmünüzden korkmuyoruz’

Bütün baskı ve engellemelere rağmen kadınların iradesine, toprağına ve kimliğine sahip çıkacağını söyleyen Yüksekdağ, “Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız. Zulmünüz artsın, daha da artsın sizin zulmünüzden korkmuyoruz. Belediyelere kayyım atayarak halkın iradesini yok edemezsiniz. Baskılarınızla ancak mücadelemizi büyütürsünüz” diye konuştu.

‘Kadın özgürlük ve demokrasi demeye devam edecek’

Ardından konuşan KJA Sözcüsü Ayla Akat ise Van Valiliği’nin gerekli yasal başvurular yapıldığı halde 2 gün kala kadın buluşmasının yeri ile ilgili engel çıkardığını dile getirerek, “İrademiz tam da ülkenin içinde bulunduğu kaosa, anti demokratik sisteme karşı kadının sözünü söyleyebileceği, sesini duyurabileceği direngenliğini ortaya koyabileceği zeminin yaratabilmekti” dedi.

Bütün engellemelere rağmen kadınların mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini söyleyen Akat, “Sesimizi herkese duyurmak istiyorduk. Korkulan nedir? Korkulan özgürlük ve demokrasidir. Demek ki Türkiye’nin sorunu neymiş? En temel sorunu özgürlük ve demokrasiymiş. Ama kadınlar sınır tanımıyorlar asla da tanımayacaklar. Özgürlük ve demokrasi diyecekler” ifadesinde bulundu.

Kadınlar konuşmaların ardından alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemi sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.