Yüksekdağ: Yine yanılacaklar

Yüksekdağ: Yine yanılacaklar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidara "Kararlılığımızı defalarca sınamaya kalktılar. Şimdi denediklerini, sınadıklarını yeniden karşımıza çıkartıyorlar. Yine yanılacaksınız yine yenileceksiniz" sözleriyle seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Bursa İl Örgütü'nün 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldı. Kongrede HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuştu.

'Yine yanılacaklar yine yenilecekler'

Yüksekdağ, siyasi iktidarın kendi iktidarını ayakta tutmak için ülkenin dört bir yanını "yangın yerine" çevirdiğini söylerek, "Kararlılığımızı defalarca sınamaya kalktılar. Şimdi denediklerini sınadıklarını yeniden karşımıza çıkartıyorlar. Yine bizim direnme gücümüzü sabrımızı sınamaya kalkıyorlar. Yine yanılacaksınız yine yenileceksiniz. Görüntüleri, bağırtıları, çağırtıları sizi asla yanıltmasın. Çok büyük bir acz içerisinde debeleniyorlar. Saldırmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Bu hükümetin tek bir icra gücü var o da savaş ve kavga" dedi.

'Katlini vacip gördüğünüz Kürt çocukları bugün direnişin adıdır'

7 Haziran'dan bu yana gelişen süreçte yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bizlerden intikam almak için başlattıkları savaşta yüzlerce canımızı yitirdik. İnsanlığımızı, yaşayan değerlerimizi canlarımızı hedeflediler. Bir siyasi iktidar düşünün inkar ettiği bir halkın evladının büyümesine bile müsaade etmiyor. Eğer o çocuklar Kürt ise bu memlekette onların katli vaciptir deniliyor. Ama dün de yanıldılar, yüzyıl boyunca yanıldılar, bugün de yanılıyorlar o bebeler büyüyecek sizin bu zalim iktidarınızı götürecek. 

1990'lı yıllarda şehirleri yakılan, anaları babaları sürgün edilen, çocuk yaşta cezaevlerine konulan o Kürt çocukları bugün yaşamın dört bir yanında direnişin adı oldu, baş eğmemenin adı oldu. Yüzyıllarca bu halkın duruşunu ıslah edemediniz. Çünkü karışınızda ıslah edilecek bir halk değil, barış yapılacak bir halk var." 

'Kendilerinden öncekiler gibi eriyip gidecekler' 

 "Kürt sorununu çözemeyenler o sorunları havale ettikleri buzluklardaki buzlar gibi eriyip gittiler. AKP-Saray iktidarı da eriyecek. Bundan sonra da bizi tehdit edenler, bizim gücümüzü direncimizi sınayanlar, çok iyi bilsinler ki HDP için yaptıkları o karanlık planlar kendi başlarına geçecek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.