Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında soruşturma

Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında soruşturma

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında DTK Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmalar nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılığın 26-27 Aralık'ta Kayapınar Spor Salonu'nda yapılan DTK Olağanüstü Genel Kurulu'nun görüntü kayıtlarını incelediği belirtildi. İnceleme ardından Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında genel kuruldaki "öz yönetim, özerklik, hendek ve barikat" açıklamaları dolayısıyla soruşturma başlatılmasına karar verildiği ifade edildi. Soruşturmanın, "terör örgütü propagandası yapmak", "suç işlemeye tahrik", "halkı isyana teşvik" ile bunların yanı sıra "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütüleceği belirtildi.

Yüksekdağ hakkında, milletvekili olduğu için "soruşturma izni verilmesi" ve "yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.