Yüksekdağ: Türkiye adı konulmamış bir IŞİD üssü

Yüksekdağ: Türkiye adı konulmamış bir IŞİD üssü

Adana’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Türkiye adı konulmamış bir İŞİD üssüdür” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Adana’da düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

İftarın ardından konuşan Yüksekdağ, IŞİD’i PYD ile bir tutan ve “terör örgütü” olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi; “Onun dediği PYD, Rakka’da ve Minbic’te insanlık düşmanlarına karşı savaşan bir insanlık hareketini temsil ediyor” dedi.

“Türkiye adı konulmamış bir İŞİD üssüdür” diye devam eden Yüksekdağ, “Türkiye’yi İŞİD’e peşkeş çekenlere teslim etmeye niyetimiz yok” dedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki  askeri operasyonlara da dikkat çeken Yüksekdağ, “Lice yanıyor, köyler yakılıyor. Bizim ormanımız, ağacımız ve taşımızdan korkuyorlar. Bu kadar alçalmış bir iktidar yoktur” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Abluka” altındaki kentler

“Ablukaları kırmak da bizim işimiz. Zulümle savaş ve zorbalıkla bu haklı davayı teslim alacaklarını sandılar. Ama 90’larda yanıldıkları gibi bu sefer de tarihin kanlı sayfalarına gömülecekler.

Erdoğan’ın PYD karşıtlığı

“Onun dediği PYD, Rakka’da ve Menbic’te insanlık düşmanlarına karşı savaşan bir insanlık hareketini temsil ediyor. O PYD ve QSD (Demokratik Suriye Güçleri), demokratik güvencenin ta kendisidir.

“Türk devletini temsil edenler ne yapıyor. İŞİD her gün Türkiye’de saldırı düzenlerken bizimle uğraşıyor. Halkı savunmak yerine halka karşı mücadele ediyorlar. Saray kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan etti.

“Türkiye adı konulmamış bir İŞİD üssüdür. Bunu da AKP- Saray iktidar yaptı. Atatürk Havaalanı’na yönelik saldırı sonrası Saray ve AKP hiç bir şey olmamış gibi köprü açılışı gerçekleştirmiştir. Bunlar kendi çıkarı dışında hiçbir şeyi düşünmüyor. Bu toprakların güvenli ve demokratik bir zeminde olması için mücadelemizi yürüteceğimizi belirtiyorum. Türkiye’yi İŞİD’e peşkeş çekenlere teslim etmeye niyetimiz yok.

Lice

“Devlet güçleri tarafından Lice’de operasyon ve katliamlar yapılıyor. Lice yanıyor, köyler yakılıyor. Yıkılan kentler yaralarını sarmaya çalışıyor. Bizim ormanımız, ağacımız ve taşımızdan korkuyorlar.

“Dün Liceli iki arkadaşımızın cenazesine saldırdılar. Bu kadar alçalmış bir iktidar yoktur. Bizler tüm bu saldırılar karşısında mücadeleyi büyüteceğiz. Direne direne kazanacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.