Yüksekdağ: Kürt kentlerinde insanlık ayaklar altına alınmış durumda

Yüksekdağ: Kürt kentlerinde insanlık ayaklar altına alınmış durumda

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “BM İnsani Yardım Zirvesi’nde imzaya açılan bildirgeye AKP/Saray iktidarı imza atmadı. Kürt kentlerinde insanlık ayaklar altına alınmış durumda” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halk buluşmaları kapsamında Ağrı’nın Patnos ilçesinde konuştu.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“HDP demokratik iktidar alternatifidir”

“Bizlere ait meydanları bize yasaklıyorlar. Partimizi kuşatıyorlar. Ancak biz haklılığımıza, meşruiyetimize ve büyük insanlığın gücüne güvenerek yürüdük. Sadece ve sadece yüreğimizin gücüyle hak olana inancımızla yürüdük. Büyük insanlığın ahlakına dayanarak yürüyenler kazanırlar ve kazandılar.

“7 Haziran seçimlerinde yüzde 80-90 oy aldığımız seçimi zehir etmek için operasyon başlattılar. 1 Kasım seçimleri darbe seçimiydi. Şerle kazanılan 1 Kasım seçim sonuçları, başta Kürt halkı olmak üzere bütün Türkiye halklarına, daha fazla şer, daha fazla ölüm ve zulüm getirdi.

“HDP Saray’ın saltanatına ve diktatörlüğe karşı tek muhalefet partisi. Ana muhalefeti de HDP’dir, yakın gelecekte de demokratik iktidar alternatifidir.

BM İnsani Yardım Zirvesi

“BM İnsani Yardım Zirvesi’nde imzaya açılan bildirgeye AKP/Saray iktidarı imza atmadı. Kürt kentlerinde insanlık ayaklar altına alınmış durumda. AKP/Saray iktidarı, bir çok ülkeyi bir araya getirerek şov yapmayı biliyor ama insan hakları bildirisine imza atmıyor. AKP/Saray iktidarı bütün insanlığın gözünün içine baka baka ‘Çatışma alanlarında sivil katliamı yapacağım’ diyor.

Nusaybin

“Nusaybin’de çatışmalar bitti, bazı siviller tahliye edildi ancak birçok yerde sivillerin olduğu haberleri geliyor. ‘Sivilleri korumayacağız, ölürlerse ölsünler’ niyetiyle o bildirgeye imza atmayan AKP/Saray devleti, Nusaybin’de sivilleri ölüm ile karşı karşıya bırakmış durumda.

“Nusaybin’de yaşanacak her sivil ölümün sorumlusu, sivilleri savunma bildirgesine imza atmayan AKP/Saray devleti ve oradaki kolluk güçleridir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.