Yüksekdağ: Böyle bir Türklüğün mensubu değilim

Yüksekdağ: Böyle bir Türklüğün mensubu değilim

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Cizre’de kadın cenazelerin çıplak teşhir edilmesiyle ilgili, “Türk halkı, özellikle de Türk kadınları şunu iyi bilmeli, bu alçaklıklarla Türk ulusal değerleri de çürütülüyor. Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Kadın Meclisi toplantısında konuştu.

Yüksekdağ, Cizre’de öldürülen kadınların çıplak fotoğraflarının sosyal medya aracılığıyla servis edilmesine tepki gösterdi.

Şırnak Valiliği’nin “fotoğraflar Cizre’den değil” açıklamasıyla ilgili Yüksekdağ, “Şırnak Valisi, bu uygulamaların yürütücüsü olarak suçludur” sözleriyle tepki gösterdi.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Hem yalan, hem arsızlık bir arada’

“JÖH ve PÖH tarafından paylaşılan bu fotoğraflar, Şırnak milletvekillerimize gönderildikten sonra Şırnak Valisi açıklama yaptı. Utanmadan, arlanmadan bu fotoğrafların Cizre’den olmadığını, devletin Cizre’deki başarısını örtmek isteyenlerin işi olduğunu söyledi.

“Sokak, fotoğraftaki detaylar gibi bütün veriler bu fotoğrafların Cizre’den olduğunu doğruluyor. Hem yalan, hem arsızlık bir arada. Hepsini bir arada yapma becerisinde olduğu için Şırnak’a özel savaş valisi olarak atanmış zaten. Şırnak Valisi, bu uygulamaların yürütücüsü olarak suçludur.

“Şırnak Valisine göre yanlış olan kadının katledilmesi ve cenazesinin soyulup teşhir edilmesi değil, bunun fotoğrafının yayınlanması.”

‘Servis edilmesi bilinçli ve planlı’

“Fotoğrafların servis edilmesi bilinçli ve planlı. Bunların hiçbiri plansız değil. Bunlar psikolojik savaşın psikolojik parçası. Bu fotoğraflarda, özel savaşın psikolojik boyutudur. Bilinçli, planlı bir şekilde servis edilmiştir. Biriniz twitterda Saray’a ilişkin bir cümle yazsanız, dakikasında ensenizden alırlar. Ama bu hesaplar aylardır vahşet yayını yapıyor.

“Cizre’den farklı binalardan morglara götürülebilen 82 insanımız var. Dün Efkan Ala Cizre’de başarılı bir operasyon yürüttüklerini ve bunun sona erdiğini söyledi. Ama o açıklamanın kısa bir süre ardından Cizre’de çatışma sesleri duyulmaya devam ediyor.

“AKP-Saray bu operasyon bitsin istiyor ama öyle bir vahşete batmışlar ki, bitmiyor. Gitmek istiyorlar, gidemiyorlar. Bu kadar kan ve vahşetten sonra o büyük zafer operasyonu, kabusa dönmüş durumda. Diz çöktürme planı kabusları oldu.”

‘Kabusları bitmeyecek’

“Ve net söyleyeyim, kabusları bitmeyecek. Vahşetiniz, ahlaksızlığınız, zulmünüz sizin bitmeyen kabusunuz olacak. Kabus peşinizi bırakmayacak. Aşağılamaya çalıştığınız bu kadınlar kabusunuz olacak.

“Cizre’de morglara götürülen cenazelerin çoğunun vücut bütünlüğü yok. Yarısından fazlası yakılmış durumda. Diri diri değil sadece, öldürdüklerinin de üzerine benzin döküp yakmışlar. Dün Şırnak milletvekilimiz Leyla Birlik ile konuştum, fotoğrafını yayınladıkları kadınların cenazesi ortada yok. Bunlardan her şey beklenir. Aklınıza gelmeyecek her şeyi, bu ülkede yaşayan herkese yapabilirler.”

‘Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim’

“Ben “Bu iğrençliği yapanlar, ‘Biz bunu Türklük adına yaptık’ diyorlar. Türk halkı, özellikle de Türk kadınları şunu iyi bilmeli, bu alçaklıklarla Türk ulusal değerleri de çürütülüyor. Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim. Ben bir Türk kadın olarak, Türklük adına işlenen bu aşağılık soysuz saldırılara sessiz kalmayı kendime hakaret sayarım. Bu saldırılarla Türk kadınlarına hakaret ediyorlar.

“Kimse şunu da düşünmesin, Kürt halkı biçare değil. Kimseye yalvarmadı, kimseye minnet etmedi. Bugün Türklük adına vahşet fotoğraflarını yayınlayanlar, yarın öbür gün kendilerini tarihin çöplüğünde bulurlar. Çürüme böyle başlar. Sergiledikleri, bütün Türkiye kadınlarının değerleridir. Bütün kadınlar bu değerlerimizin asla ve asla böyle bir vahşetle hedef alınmasına izin vermemelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.