Yüksekdağ: Akademisyenler demokrasi müsveddesini yutmadı

Yüksekdağ: Akademisyenler demokrasi müsveddesini yutmadı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Türkiye’de demokrasi var diyenlere yanıt vererek, “Türkiye’de bir demokrasi müsveddesi var, akademisyenler bunu yutmadı, gözaltı operasyonları ile karşı karşıya kaldı” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Kadın Konferansı öncesinde bazı açıklamalarda bulunarak, barış isteyen akademisyenlere destek verdi.

Yüksekdağ özetle şöyle konuştu:

“Türkiye’de bir demokrasi müsveddesi vardır. Bu müsveddeyi bize yönetim rejimi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Bunu yutmayanlara da operasyon dayatıyorlar.

Haklarında soruşturma açılan akademisyenlerin yanındayız. Bugün Türkiye’de akademisyenlere yapılan baskın Hitler Almanya’sında yaşandı. Akademisyenler sadece “savaş istemiyoruz” dedi. Tam da bir aydın sorumluluğudur. Barış için açıklama yapan akademisyenler aydın olmanın, bilgiyi üretmenin sorumluluğunu yerine getirmişlerdir.”

‘Demokrasi müsveddesi var’

“Türkiye’de bir demokrasi müsveddesi vardır. Bu müsveddeyi bize yönetim rejimi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Bunu yutmayanlara da operasyon dayatıyorlar. Akademisyenler bunu yutmadı. Düşüncenin özgürlüğünü savundu, bunun karşılığında çok kapsamlı gözaltı operasyonları ile karış karşıya kaldı.

Akademisyenlerin saldırı ile karşı karşıya kaldığı bir ülkede özgürlükten bahsedilemez.”

Sedat Peker

“Çete lideri Sedat Peker akademisyenleri ölümle tehdit ediyor. Bu çete şefi bugün elini kolunu sallayarak sokakta geziyor. Sapık düşüncelerini dile getirme özgürlüğüne sahip. Böyle sapıklar sözlerini söylerken, bilimi, düşünceyi toplumun barış içinde yaşamasını savunan insanlar saldılar ile karşı karşıya.”

‘Bu ayıba son verilmeli’

“Bu bir ibret tablosudur. Bizler bu saldırılardan gereken sonucu her zaman çıkardık şimdi de çıkartacağız. Hiçbir zaman topluma korku salmak işe yaramamıştır. Bu saldırılar ile toplumun söz söylemesini engellemek istiyorlar. Ama karşımıza çıkartılan bu korku sarmalını bütün bir Türkiye olarak hep birlikte açacağız. Türkiye toplumunu almasına izin vermeyeceğiz. Bütün bu zulüm ve karanlık içinde onurlu ve cesur insanların olduğunu gördük. Bu cesur ve onurlu insanların her bir yerde yaşadığını biliyoruz. Barışa inanan, insanlık değerlerine inanan hiçbir yurttaşımızı teslim alamayacaklar. Bütün akademisyenleri saygıyla selamlıyorum. Gözaltına alınan akademisyenlerin derhal serbest bırakılmasını bu ayıba son verilmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.