Yönetmen Altıoklar'a Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası

Yönetmen Altıoklar'a Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası

Yönetmen Mustafa Altıoklar, Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Altıoklar’ın cezası 6 bin TL para cezasına çevrildi.

Altıoklar’ın Gezi direnişi sırasında katıldığı bir televizyon programında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması yapıldı.

Hürriyet’teki habere göre, mahkeme Altıoklar’ı suçu sabit olduğu gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza adli para cezasına çevrildi.

Altıoklar: Hakaret etmedim, teşhis koydum

Aynı zamanda doktor olan Altıoklar'ın, Erdoğan için "Kişilik bozukluğu var, 46 raporu vemek lazım" sözleri mahkemeye taşınmışt. Altıoklar mahkemedeki savunmasında da hakaret etmediğini bir doktor olarak teşhis koyduğunu söylemişti.

Mustafa Altıoklar hakkında 2014 yılında iddianame hazırlamıştı. İddianamede Altıoklar'ın "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.