Yoksul çocuklar için gönüllü eğitmenlik kampanyası

Yoksul çocuklar için gönüllü eğitmenlik kampanyası

Mersin'de Öğrenci Kolektifi üyeleri, yaz aylarında kentin yoksul mahallelerinde yaşayan çocukların eğitim eksiklerini gidermek için gönüllü eğitmenlik kampanyası başlattı.

Mersin'de Öğrenci Kolektifi üyesi üniversite öğrencileri, okulların tatile girdiği yaz aylarında kentin yoksul mahallelerinde yaşayan çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanya başlattı. 
Kampanyanın sloganı ise; "Okumuş insan halkının yanındadır." Kampanya kapsamında Mersin Üniversitesi'nde stant açan öğrenciler, öğrencilere 'gönüllü eğitmenlik' için çağrıda bulundu. 

Neden böyle bir kampanya başlatma ihtiyacı hissettikleri konusunda bilgi veren Kolektif üyelerinden Elif Çoban, bu kampanya ile yoksul mahallelerdeki çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirtti. Yaz tatillerinde kamplara yada özel okullara gidemeyen öğrencilerin de nitelikli ve parasız görmelerinin hakları olduğunu söyleyen Çoban, kampanyayı bu imkânlara sahip olmayan çocuklar için başlattıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.