YÖK: Sınavsız üniversite şimdi değil

YÖK: Sınavsız üniversite şimdi değil

YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversiteye girişte bugünden yarına sınav sisteminin değişmesinin ya da kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

YÖK Başkanı yeni sistemle ilgili açıklama yaptı.

Başkan yaptığı açıklamada, “Üniversiteye girişte sınavsız model bugün için söz konusu değil” dedi. Saraç, gelecek hafta bu konuya ilişkin genel çerçeveyi kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Saraç’ın açıklamaları şöyle:

RADİKAL DEĞİŞİKLİK YIKICI OLABİLİR: Yükseköğretimde üzerinde iyi çalışılmayan büyük radikal değişikliklerin bazen yıkıcı tesirleri olabilir. Bundan dolayı giriş sistemini daha yalınlaştıran, daha sade bir sınav sistemine yönelik bir hazırlığımız var. Anadolu’nun herhangi bir yerinden gelen imkanları sınırlı bir çocuk, bu merkezi sistemle Türkiye’nin en başarılı üniversitelerine girebiliyor. Demek ki adil bir düzenek.

BUGÜN OLMAZ: Üniversiteye girişte sınavsız bir model bugünkü şartlarda söz konusu olamaz. Sosyal adaleti sağlayan merkezi sınav bu yıl yine gerçekleştirilecek. YÖK’teki çalışmamız, sınavsız geçişe yönelik değil, mevcut merkezi yerleştirme ve merkezi sınavın aksayan taraflarını gidermeye, iyileştirmeye dönük ama özellikle yalınlaştırma ve bu sınavların yönetimini daha kolaylaştırmaya yönelik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok haklı olarak dile getirdiği gibi öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını azaltmamız gerek. Daha yalın, karmaşık olmayan ve daha kolay yönetilebilir bir model getireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.