Yıldırım: Türkiye demokrasisini güçlendirecek

Yıldırım: Türkiye demokrasisini güçlendirecek

Başbakan Yıldırım, AKPM'nin Türkiye'yi denetime alma kararını 'İslamofobi, ırkçılık Türkiye karşıtlığı gibi politikaların bir yansıması' diye niteledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi denetime alma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kararı ‘İslamofobi, ırkçılık Türkiye karşıtlığı gibi politikaların bir yansıması’ olarak nitelendiren Yıldırım şöyle dedi: “Uluslararası kuruluşlar yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle karar alıyorlar. Bunlar bölgesel ve küresel barış için faydalı değil. Türkiye olarak tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz. Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Bizim gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadıkları için buna karşı Türkiye’nin alması gereken tedbirler nelerdir inceleme fırsatı bulmadılar veya bu ihtiyacı duymadılar.”

‘ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ’

“Türkiye alınan karar ne olursa olsun demokrasini güçlendirmeye devam edecektir” ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye bölgedeki barışın güvenliğin teminatı olmaya devam edecek. Bir gün gelecek ki onlar da aldıkları kararın yanlış olduğunu görecek ve tekrar gözden geçirecekler. Hükümet olarak değerlendirmesini yapıp atmamız gereken adımları atacağız.”

‘AB DURUŞUNU ORTAYA KOYMALI’

AKPM kararının AB ile ilişkileri etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Yıldırım şu yanıtı verdi: “Önümüzdeki günlerde AB’ye bu kararın yansıması da görülecektir. Zaten AB ile ilişkilerimiz olabilecek en olumsuz düzeye erişmiş gözüküyor. AB’den istediğimiz şey açıktır. Türkiye konusundaki kafa karışıklığını gidermeliler. AB bir Hıristiyan birliği olarak devam mı edecek Türkiye’yi de aralarına alacaklar mı? Bazı üyeler kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar o zaman halkımıza biz de soracağız: ‘Ey ahali AB’ye girelim mi girmeyelim mi?’ AB üyelerinin Türkiye konusunda net anlaşılabilir bir gelecek vizyonunu ortaya koymaları gerekir. Bunların Türkiye konusundaki yaklaşımı ve tam üyelik konusundaki tavırları net olarak ortaya çıkmadan konunun muhatabı biz değiliz AB, duruşunu net olarak ortaya koyacak biz de ne yapacağımıza karar vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.