Yıldırım: Terörist başının iadesi için 4 dosyayı ABD'ye gönderdik

Yıldırım: Terörist başının iadesi için 4 dosyayı ABD'ye gönderdik

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörist başının iadesi için 4 dosyayı ABD'ye gönderdik. İstedikleri kanıtların daha fazlasını önlerine koyacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu. Yıldırım, “Bombalar altında Meclis’i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. CHP ve MHP milletvekillerini kutluyorum. Darbe karşı bildiriye imza atan HDP’ye de teşekkür ediyorum” diye konuştu

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“15 Temmuz zaferi kutlu bir destandır”

“Bugün grup toplantımızda grubumuzla birlikte sizlere seslenmek istiyorum. Sizin dedeleriniz Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de destanlar yazdılar. Sizin dedeleriniz Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazdılar. 15 Temmuz zaferi de en az bu zaferler kadar büyük ve kutlu bir destandır.

“Siz de dedelerinize layık oldunuz. Siz ecdanın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Sizleri gönülden selamlıyorum. Bir kez daha 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve Trabzon’da şehit olan polislerimizi rahmetle anıyorum.

“Tankın gücü halkın gücünü yenemedi”

“Acı çektirebilirler ama bu milleti dize getiremezler. Tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Bu millet gücünü tanktan değil halktan almaktadır.

“Bu kürsüren sizlere hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin ve yaralılarımızın sayesindedir. Bugün Meclis’in kapıları açıksa, işte aziz milletimizin sokağa çıkan tankların önüne duran kurşunlara kafa atan aziz milletin sayesindedir.

“Bütün dünya bu aziz milleti hayranlıkla izledi. Böyle bir milletin evladı ve bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Sinsice fırsat kollayıp milleti arkasından hançerlemek istediler.

“Hiçbir darbe TBMM’ye bomba yağdırmamıştır”

“İstisnasız her darbe kötüdür, cinayettir. Ancak, siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamıştır. Hiçbir darbe TBMM’ye bomba yağdırmamıştır.

“Bu darbeciler bunu da yaptılar. Bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlar hiçbir durakta beklemezler. Bunların amacı hedefe ulaşmak için her şey mübahtır. Birkaç saat içinde her şeyi bitirip ülkeyi ele geçireceklerdi. Uçak ve silahlarla bu aziz milleti sindirebileceklerini sandılar.

“Siz bizi korkar siner kaçar mı sandınız?”

“Ancak hata yaptılar. Bu yola kefenle çıkmış bir liderin, Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan, uçağa binmekten, jetlerden korkmadı. Havalimanı üzerinde uçan uçaklardan korkmadı, kefenimi giydim, geliyorum dedi.

“Darbecilerin hesap edemedikleri bir nokta daha vardı. Zoru görünce ceketini bırakıp gidecek bir başbakan da yoktu. Ey FETÖ’nün hainleri siz bizi ne sandınız? Siz bizi korkar siner kaçar mı sandınız?

“Bizim Allah’a bir can borcumuz var, ölümü içinde öldürmüş insanlarız. Dün korkmadık, yarın da öbür gün de can borcunu teslim edinceye kadar asla korkmayacağız

“Muhalefete teşekkür”

“Meclis’i bombalayınca üyeleri kaçar sandılar. Ama siz milli iradeyi teslim etmediniz. Ben bu asil direnişte milli egemenliğe millet iradesine sahip çıkan milletvekillerimize hayatlarını ortaya koyarak gazi Meclis’e sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bombalar altında Meclis’i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. CHP ve MHP milletvekillerini kutluyorum. Darbe karşı bildiriye imza atan HDP’ye de teşekkür ediyorum.

“Milletimizin görmek istediği tablo budur. Kavga edecek az şeyimiz var ama paylaşacak birleşecek çok nedenimiz var. İnşallah bundan böyle birlikte hareket etmek için AK Parti ve hükümet olarak kapılarımızı açık tutacağız.

“Darbeyi kimin tertiplediğini bütün ayrıntılarıyla biliyoruz”

“Bu darbenin kaynağı konusunda zerre kadar tereddüdümüz yok. Kimin tertiplediğini, yönettiğini bütün ayrıntılarıyla biliyoruz. Bu örgütün 80’lerden itibaren TSK içinde yapılanmaya çalıştığını biliyoruz. Diğer kurumlarda olduğu gibi TSK içinde bu yapının önemli bir duruma geldiğini biliyoruz. ‘Neden önlem almadınız’ diyorlar. Siz neden bizi yalnız bıraktınız?

“17-25 Aralık bir darbe girişimi dediğimizde burun kıvrılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze engeller çıkarılıyordu. FETÖ’nün elemanları gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların silahlı ve tehlikeli bir örgüt olduğunu bir kez daha gördü

Gülen’in iadesi

“Terörist başının iadesi için ABD’ye çağrımızı yaptık dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Bize kanıt sunun diyorlar. Görünen köy kılavuz ister mi? 11 Eylül’de ikiz kuleler indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken şimdi neden ısrarla kanıt istiyorsunuz.

“Bu haini artık daha fazla korumayın, vazgeçin. Bunun size, insanlığa, İslamiyete faydası yok.

“Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız”

“Bu paralel terör örgütü hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Boşuna beslemeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. Hiçbir hain ve bölücü terör örgütü bu aziz millete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek.

“Buradan Avrupalı dostlarımıza da seslenmek istiyorum. Darbe karşıtı açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Ancak ‘ama’ diye başlayan cümlelerden hoşlanmadık. Halk sokaklarda bombalandı kurşunlandı. Halkın moralini aşağı çekecek hiçbir yaklaşımı iyi niyetli olarak görmeyiz. Kurşun atıyorlarsa gül uzatmamızı mı istiyorsunuz.

“Mehmetçiklere yanlış hareketlerin gereği yapılacak”

“Darbeden medet uman kim varsa gereken cevabı alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Gözaltılar yargılamalar noktasında Türkiye bir hukuk devletidir. Doğru ile yanlış birbirine karışmayacak.

“Darbeye karşı geleceğim diye aldığı emri uygulamaktan başka bir görevi olmayan Mehmetçiklere yanlış hareketlerin gereği yapılacak. Bir yanlış diğer bir yanlışla düzeltilemez.

“Akşamları nöbet tutuyoruz ama provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Gün birlik günüdür. Farklı olmayan tek şeyimiz var, gözlerimizden akan yaş. Gözyaşlarımız aynı renk. Eğer 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi Türkiye bugün karanlık bir dikta ülkesi olacaktı. Ama bu millet darbeyi önledi. Türkiye demokrasiden bir milim bile taviz vermedi, yoluna devam edecek.

“En ağır cezayı vereceğiz”

“Darbecilerin cezalandırılması konusunda vatandaşlarımız rahat olsun. Mevcut olan en ağır cezayı vereceğiz. Mevcut yetmiyorsa gerekli düzenlemeyi yapacağız. Milletimizin talebi başımızın üzerindedir.

“Hızlı bir şekilde toparlanacağız”

“Bu darbede Türkiye ağır maliyetler ödememiştir. Darbe girişimi sonrası çok hızlı bir şekilde toparlanacağız. Milletimizin ekonomik bir bedel ödemesine izin vermeyeceğiz. Bütün bankalar açıktır, işlerini yapmaktadır. Türkiye artık normal bir ülke değil, para göndermeyin diye propagandaya başladılar. Ama millet dövizini bozdurup bankalara yatırdı, işte vatanseverlik budur.

“Türkiye yeni bir sürece girmiştir”

“Cumhurbaşkanımız darbe girişimiyle ilgili bu Allah’ın lütfudur dedi. Bunu ülkemiz için fırsata çevireceğiz. Medya kuruluşlarımız çok güzel sınav verdi. Aynı sağduyulu yaklaşımı devam ettireceklerine inanıyorum. Bütün toplum kesimleri güzel bir imtihan verdi. İçindeki hainleri temizlemiş şekilde Türkiye yeni bir sürece girmiştir.

“Bölücü terör örgütüyle mücadele daha da etkin bir sonuçla devam edecek. Ekonomimizi daha da büyüteceğiz. İç tartışmalarla enerjimizi tüketmeyeceğiz. Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Bunu hem dışarıda hem içeride yapacağız.

“O kadar çok kişi ve kurum teşekkürü hak ediyor ki. Öncelikle kahraman polisimizin alınlarından öpüyorum. Onlar bu ülkenin darbe önleyen yiğitleridir. Vatanını milletini seven bayrağını seven subayımızı ve askerimizi de gönülden tebrik ediyorum. Adalet camiamıza teşekkür ediyorum.

“Bu çete mensupları ordumuz içerisinden ayıklanacak”

“Bir kesim var, hak ettikleri cezayı alacaklar. Onlar asker elbisesi altına gizlenmiş hainlerdir. Onlara her türlü ceza verilecektir. Ama milletimizin gözbebeği ordumuzu bunlarla karıştırmayacağız. Ordumuz bizim bağrımızdan çıkmıştır. Ülkemizin tehditlere karşı güvencesidir. Bu orduya zarar verecek hareket içinde olunmamasını özellikle rica ediyorum.  Bu çete mensupları ordumuz içerisinden ayıklanacak. Ordumuz milletimizin hizmetinde olmaya devam edecek.

“Bu kalkışmayı önleyen millettir. Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kanınız yerde kalmayacak şehitler. Beştepe’de havadan ateş edilip insanlarımız şehit edildi. Külliye’nin karşısındaki ormanlık alanı demokrasi parkı ilan ediyoruz. Demokrasi bayramını orada kutlayacağız.

“Yarın önemli kararlar alacağız”

“Yarın yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zaman yok. Neyin yapılması gerektiğini biliyoruz. Sorunlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. İnşallah ülkemizle ilgili çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için yüzde 1 bile risk alma imkanımız yok. Süreçleri başlattık ve hızlı bir şekilde sonuçlarını alacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.