Yıldırım: Havalimanlarında özel eğitilmiş güvenlik elamanları olacak

Yıldırım: Havalimanlarında özel eğitilmiş güvenlik elamanları olacak

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı’ndaki bombalı saldırıların ardından havalimanında özel eğitimli güvenliklerin sayısının artacağını, bir, iki gün içerisinde saldırıyı gerçekleştirenler ve üm bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ortak basın toplantısında konuştu.

Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı

“Çalışmalar devam ediyor. Terör olayını üstlenneler konusundaki düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. DEAŞ olduğuna işaret ediyor. Herhalde 1-2 gün içerisinde çalışmalar tamamlanır. Canlı bombaların kimlikleri dahil bütün bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış hale gelir.

“Dün ki terör hadisesi ile ilgili bir hususu vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var. Havaalanının güvenlik zafiyeti var mı yok mu? Tarzında muhabbetler oluyor. Kamuoyunun bilmesinde yarar var.

“Teröristler, normal güvenlik sisteminden geçemeyince tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişi güzel orada güvenlik kontrolü yapan insanlara ateş açmak suretiyle içeriye girebilmiştir.

“Bir tanesi dışarıda kendisini patlatmış. Diğer ikisi de o ateş açama sırasındaki panikten yararlanarak içeriye girmiş ve içeride patlatmıştır. Farklı yorumlara itibar edilmesini vatandaşlarımızdan bekliyorum.

“Bu bize şunu gösterdi, demek ki havaalanında fiziki kontrol, x-Ray kontrolü yetmez. Dışarıdan silah ile yapılacak herhangi bir saldırıya karşı belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor. Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde özellikle özel eğitilmiş güvenlik elamanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız.

Erdoğan ve Putin görüşmesi

“Görüşme çok verimli ve yapıcıdır. Sayın Putin terörün her türlüsünü lanetlediğini açıkça ifade etmiştir. Memnun edici şey, kendisi yaşanan bu olayın ilişkilerin normalleşme sürecini daha da hızlandırması gerektiğini göstermiştir.

“Bu ne demek; artık süreç başladı. Bugün yarın alacakları karar ile birlikte tekrar Türkiye ve Rusya kriz öncesindeki günlere süratle dönmüş olacak. Aklınıza gelebilecek bütün alanlarda ilişkilerin normalleşmesi süreci başlamıştır. Ayrıca, terör örgütlerine karşı mücadelenin daha etkin ve birlikte yapılması konusunda da tam bir irade birliği konmuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.