Yıldırım: Bağdat’ın açıklamaları tehlikeli ve kışkırtıcı

Yıldırım: Bağdat’ın açıklamaları tehlikeli ve kışkırtıcı

Başbakan Yıldırım, Başika kampındaki askerlerin durumuna ilişkin Bağdat hükümeti tarafından yapılan açıklamalara ilişkin, “Bağdat’ın bu ve buna benzer açıklamalarını tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AKP kampı öncesi toplantı yaptı.

Kameralar karşısına geçen Yıldırım soruları yanıtladı:

Irak

“Bizim askerimiz orada piknik yapar mı asker görevini yapar. Türk askeri orada görevini yapıyor. Dünyanın belası DAEŞ’le mücadele ediyoruz.

“Tüm ülkeler Irak’ya terörle mücadele ediyor. Dolayısıyla Bağdat’ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalede tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum.

“Askerimiz bugün gitmiş değil. Bağdat hükümeti buna takılacağına yıllardır bağrında beslediği ve Türkiye’nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu yapsın.

“Ayaküstü bu tartışmlara girmeye gerek yok. Biz Irak’ta neyin var olduğunu gayet iyi biliyoruz. Irak neden bu açıklamaları vakti geldiğinde açıklarız.

BM’nin acil toplantıya çağrılması

“Olabilir, Herkes Birleşmiş Milletleri toplantıya çağırabilir. Birleşmiş Milletler’de 5 ülkenin kararları alınıyor. BM’nin güvenilirliği her gün daha da sorgulanıyor.

Eğitim’de tam gün uygulaması

“Tepkiler genelde iyi ama öğrenciler biraz mutsuz. Normal biz de öğrenciyken okul olmadığı zaman daha mutlu olurduk. Sıkıştırılmış programlarla değil tam gün rahat programlarla eğitilmeleri onlar için önemli.

“Bu aynı zamanda çalışan aileler için de iyi. Dersliklerin az olması eleştiri değil gerçek ama biz bu uygulamaya tam olarak 2019 yılında geçecez. Aşama aşama öncelikle büyük şehirlerimizde gereken derslikler yapılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.