Yıldırım: Artık acil servislere kız bakmaya gidiliyor

Yıldırım: Artık acil servislere kız bakmaya gidiliyor

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık sisteminde “devrim” yaptıklarını belirterek, acil servislere artık sadece tedavi amaçlı gidilmediğini, acil servislerin artık yuva kurmak için de hizmet verdiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Yıldırım, “Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldı. Benzer bir şey Kurban Bayramı’nda da inşallah olacak. Kurban Bayramı’nda da bayramın evveli bayramla birleştirilecek” diye konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Mübarek Ramazan Bayramını geride bıraktık. Az önce grup başkanvekilimiz size Kurban Bayramı müjdesini de verdi. Şimdiden Meclis çalışmalarımızın ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Srebrenitsa katliamı

“Bundan 21 sene önce 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa katliamı yaşandı. Yakamıza taktığımız bu çiçek Srebrenitsa çiçeği. Hazırlanan bu çiçekler Srebrenitsa katliamını dünyaya hatırlatıyor.

“Bilge kral İzzetbegovic “Soykırımı unutmayın unutturmayın” demişti. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanabilir. Bugün öğleden sonra AK Partili kadın milletvekilleri ve kadın kolları başkanlarımız soykırım mağdurlarını anmak üzere bir araya gelecekler. Avrupa’nın göbeğinde 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırım unutulmayacak, unutturmayacağız.

“Dünyanın gözü önünde 8 binden fazla Bosnalı erkek eşlerinin, çocuklarının önünde katledildi. Srebrenitsa ve çevresini korumakla görevlendirilen BM güçleri katliamına seyirci kaldı. BM bir insanlık utancına seyirci kaldı. Savunmasız insanları korumaları gerekirken, katliama seyirci kalmayı kabul ettiler.

“Onlar Türkiye’de terörle mücadeleye laf edeceklerine Avrupa’nın göbeğindeki bu insanlık suçuna karşı neden duyarsız kaldılar önce bunun hesabını versinler. Srebrenitsa’da yaşanan hadise İkinci Dünya Savaşından sonra görülen en büyük acıdır.

“Milyonlarca göçmeni bağrımıza bastık”

“Dün Bosna’da yaşanan hadiseler Ortadoğu ve dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanmaya devam ediyor. Nasıl Bosna halkının yanındaysak şimdi de Suriye’nin yanındayız. Milyonlarca göçmeni bağrımıza bastık.

Osmangazi Köprüsü

“İnsana daha çok yatırım yapacağız. Trafik kazalarında yollardan kaynaklanan kusur çok az, istatistiklere bile girmiyor.

“Geçtiğimiz ay çok güzel işlere imza attık. Osmangazi Köprüsü’nü hizmete aldık. Osmangazi Köprüsü dünyanın 4. büyük köprüsüdür. 50 yıldır Türkiye’nin gündeminde olan köprü, ha yapıldı ha yapıldı diyerek dillere destan oldu. AK Parti gelince gerçek oldu.

“9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, işletici firma gerekli fedakarlığı gösterdi ve vatandaşlarımız körfezi dolaşmaktan ve gemi kuyruğunda beklemekten kurtuldu. İşte medeniyet ve millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaş bu rahatlıktan ve konfordan yararlandı.

“Osmangazi Köprüsü hem hayat kurtardı hem zaman tasarrufu yaptı hem de İzmit üzerindeki bayram trafiğini rahatlattı. Ulaşımda 3 prensibimiz var; az yakıt, az vakit, az nakit… Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir.

“Arife günü Bakanlar Kurulu’nda bir ilki gerçekleştirdik. Bakanlar Kurulu’nu milletimize açtık. Türkiye’nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, iş kurmayı kolaylaştıracak, çek denen ödene aracını daha güvenli hale getirecek, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek çok önemli kararlar aldık. Bu kararlarla zaten iyi giden ekonomimiz daha da gelişecek.

Havalimanı saldırıları

“Kısa bir süre önce havalimanında patlama oldu, Türkiye mahvoldu dediler. Türkiye bir daha ayağa kalkamaz dediler. Bu milleti tanımayanlar bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı’da bayramın son gününde cumhuriyet tarihinin rekor uçuş sayısı gerçekleşti.

“AK Parti iktidara gelmeden tüm Türkiye’nin hava sahasında bin 100 uçak vardı, bu rakam sadece Atatürk Havalimanı’nda bir günde bin 400 olarak gerçekleşti. Bütün bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu. Brüksel’de saldırı sonrası havaalanı 10 gün açılamadı. Bu Türkiye’nin her türlü riske karşı her zaman hazırlıklı olduğunun göstergesidir.

İsrail mutabakatı

“Artık dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız dedik. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. İsrail mutabakatıyla ilgili ileri geri konuşanlar var. Biz Gazze ve Filistin’de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize faydası olacaksa elbette mutabakata varırız.

“İsrail’in resmen özür dilemesi gerçekleşti. Mavi Marmara için tazminat ödenmesi gerçekleşti. Bir şart vardı uzun süre direndiler. Gazze’ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi… Bu konuda çok çetin müzakereler oldu. Nihayet bu şartı da İsrail tarafı kabul etti.

“Bu mutabakat ilk semeresini bayramın ilk günü gösterdi. Mersin’den yüklenen 11 bin tona yakın insanı yardım Gazze’deki kardeşlerimize bir bayram sevinci olarak götürüldü. Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflarla olmuyor. Bu hafta Meclis’e gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak onaya sunulacak. İsrail ile uzun zamandan beri varolan anlaşmazlıklar da diplomatik sorunlar da bir ölçü de çözülmüş olacak.

“Bu anlayışımız sadece İsrail ile sınırlı kalmayacak. Bölgemiz ve ülkemizin menfaatini koruyarak dostluklarımızı artırmaya devam edeceğiz. Rusya ile uçak düşmesiyle başlayan kriz 6 ay sonra sona erdi. Süratle ekonomik alanda turizm alanında ve birçok alanda karşılıklı işbirlikleri başladı. İlk semeresini turizmde gördük.

Sağlık

“Türkiye sağlıkta büyük bir dönüşümü gerçekleştirdi. Sağlık AK Parti iktidarının başarı öykülerinden bir tanesidir.

“AK Parti iktidarından önce vatandaş hastaneye sağlam gider hasta çıkardı. AK Parti döneminde sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 75’in üzerine çıktı.”

“16 Büyük Şehir Hastanesinin inşaatı devam ediyor. Mersin ve Yozgat’ta hastaneler bu yıl açılacak.

“Artık özel hastaneler dahil olmak üzere acil ve yoğun bakım gerektiren hastalardan ücret alınmıyor.

“Sağlıkta devrim yaptık. Şehir hastanelerini hızla kuruyoruz. Hastaneleriyle otelleriyle bu hastaneler adeta içinde hastane olan küçük şehirler gibi.

“Geçen gün bir tanıdığım anlattı şaşırdım… Bayramda vatandaşlar acil servislere gidiyormuş. Neden gidiyorlarmış? Tedavi olmaya değil kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık öyle şirin yerler haline gelmiş demek ki…

“Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.