YESO Başkanı Sarı'dan torba yasa yorumu: Halkımızın yanındayız

YESO Başkanı Sarı'dan torba yasa yorumu: Halkımızın yanındayız

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkari ve Şırnak'ın ilçe, Yüksekova ve Cizre'nin de il yapılmasına ilişkin yasa tasarısının çekilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Halkımızın yanında duracağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Hakkari Odalar Birliği ve Yüksekova Esnaf - Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkari ve Şırnak'ı il statüsünden düşürüp Yüksekova ve Cizre'yi il yapan yasa tasarısının geri çekilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

YESO Başkanı Sarı'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin vardığı sonuç üzerinde daha önce tartışmaya açılan ve meclis plan bütçe komisyonunda geçen; Hakkari ili ile Şırnak ilinin ilçeye dönüştürülmesi ve Yüksekova ilçesi ile Cizre ilçesinin ile dönüştürülmesi kararının genel kuruldan geri çekildiği görülüyor.

Bu süreçte tarafımızca; Hakkari ili ile Şırnak ilinin vasfının korunması aynı düzeyde Yüksekova ilçesi ile Cizre ilçesinin il düzeyine çıkarılması açıklanması yapılmıştır.

Buna rağmen; kamuoyunda kimi kişiler ve sivil toplum guruplarının yaptığı çalışmalar sonucunda başlatılan algı operasyonuyla, toplumun hafızasına suikast edilmeye çalışılmaktadır.

Şüphesiz ki; TBMM'de grubu bulunan dört siyasi partinin almış olduğu ortak mutabakatı okuyamayacak kadar cahil ve bir o kadar provokatif açıklamaları yapan bu yapılar itibarsız, ezik, sönük larvalardır.

Aslında tamamen vaktinin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı tarafından devlet politikası olarak açıklanan; Hakkari ili ile Şırnak ilinin ilçeye ve sürecinde Yüksekova ile Cizre ilçesinin ile dönüştürülmesi tartışmalarını da göremeyecek kadar kördürler.

Keza bu noktada Cizre ilçesi ile Yüksekova ilçesindeki yıkım bu yapılarca birgün dahi görülmek istenmemiştir. Görünen o ki; kamuoyu üzerinde yapılan bu algı operasyonu sonucunda yıllar yılı beraber yaşayan Kürt halkı birbirine düşürülmek isteniyor.

Tam bu esnada da; kişiliğimizi ve kurumuzu hedef alan alçak ve adi tanımlamalar sanal kişiliksizlerce öne çıkarılmaya çalışılıyor.

Bu anlamda: Hakkari ve Şırnak ili üzerinde tasarruf yapmaya çalışan mantığa karşı durduğumuzu yeniden deklere ettiğimizi vurguluyoruz. Aynı şekilde Yüksekova ile Cizre ilçelerinin ile dönüştürme politikasının kısa, orta ve uzun vadede halkımızın genel isteği çerçevesinde yanında duracağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Hem Hakkari, hem Şırnak, hem Yüksekova ve hem Cizre halkımızın genel kabulü olan talepler, bizim de taleplerimizdir. Kimse bu düzeyin altında ve üstünde kalitesiz söylemler ve içerikte yaklaşımlar içerisine girip seviyesizliğe girme hakkına sahip değildir.

Bizim de, kurumuzun da özeleştiri yapma ve özeleştiri verme nezaketinde olduğu, halkımızın yanında olduğu bilinmesi lazımdır. Halkımızın okumadığı, kabul görmediği hiçbir anlayışı kabul etme tahammülü bizden beklenmemelidir.

Adı anılan torba yasası geçer ya da geçmez, biz halkımızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz. Kimse duygusal ya da kinayeli ya da taraftar bağnazlığı bizden beklememelidir, beklenti içinde olmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.